Σε Ντόχα και Μαρόκο οι δύο πρώτοι αγώνες της Στεφανίδη στη σεζόν

 Runbeat Team   11:58 06-05-2024  

Σε Ντόχα και Μαρόκο οι δύο πρώτοι αγώνες της Στεφανίδη στη σεζόν


Η διαδρομή της Κατερίνας Στεφανίδη για τους κορυφαίους αγώνες της θερινής περιόδου ξεκινάει την Παρασκευή 10 Μαΐου στη Ντόχα του Κατάρ.

Η κορυφαία Ελληνίδα στο άλμα επί κοντώ θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στο Diamond League του Κατάρ σε μια διοργάνωση, όπου έχει βρεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα, στις 19 του ίδιου μήνα θα βρεθεί στο Μαρόκο, προκειμένου να συμμετάσχει διαδοχικά στο δεύτερο της Diamond League για τη φετινή περίοδο.

 

Η Στεφανίδη και ο προπονητής της Μίτσελ Κρίερ μετά τη Ντόχα θα έρθουν στην Ελλάδα, όπου θα είναι η βάση τους για τους επόμενους μήνες μέχρι και το φινάλε της περιόδου. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και ευελπιστεί πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να κάνει ένα ακόμη αγώνα. “Είμαι αρκετά καλά, ωστόσο μετά τον αγώνα στη Ντόχα θα αποφασίσουμε αν και που θα κάνω τον τρίτο μου αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό. Υπάρχουν επιλογές αγώνων, ωστόσο θα δούμε το επόμενο διάστημα αν έχει σημασία να κάνουμε έναν ακόμη αγώνα ή να βάλουμε προπόνηση”, είπε η Στεφανίδη, που θα συμμετάσχει για έκτη φορά σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού (2012, 2014, 2016, 2018, 2022), διοργάνωση της οποίας έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (2016, 2018) κι έχει κατακτήσει κι ένα ασημένιο μετάλλιο (2022).

Η αθλήτρια το χειμώνα ξεπέρασε τα 4,64 μ., ενώ κατέλαβε την έβδομη θέση στο Παγκόσμιο Κλειστού με 4,55 μέτρα.