Σε πόλεις που διαθέτουν εγκαταστάσεις και ικανότητα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου

 Runbeat Team   10:01 09-11-2021  

Σε πόλεις που διαθέτουν εγκαταστάσεις και ικανότητα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου


Την απόφαση να αλλάξει ο τρόπος ανάληψης Πανελληνίων αγώνων πρότεινε η Επιτροπή αγώνων του ΣΕΓΑΣ. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Λιούμπας παρουσίασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο για την ανάθεση αγώνων καθώς θα εξετάζεται κυρίως το κατά πόσο έτοιμη είναι η εκάστοτε πόλη και κατά πόσο πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ουσιαστικά κάθε υποψήφια πόλη θα πρέπει να παρουσιάζει έναν φάκελο με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία, που διαθέτει.

Πρόκειται για μία πρόταση που αναμένεται να υιοθετήσει ο ΣΕΓΑΣ, ενώ ήδη έχει σταλεί ενημερωτικό έγγραφο σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις ικανές να φιλοξενήσουν ένα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ομοσπονδία.

 

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προβούν στις παρακάνω ενέργειες:

* Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, από Περιφέρειες και Δήμους για την ανάληψη συγκεκριμένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

* Αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

* Αποστολή κλιμακίου της Ομοσπονδίας, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, αποτελούμενο από τεχνικούς της Επιτροπής Αγώνων καθώς και τον υπεύθυνο της Επιτροπής.

Ανάπτυξης της περιοχής, να επισκέπτεται τα συγκεκριμένα στάδια και να υποβάλλει αναλυτική αναφορά προς το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για την καταλληλόλητα των εγκαταστάσεων, καθώς και του αθλητικού εξοπλισμού και να καταγράφει τις τυχόν εργασίες που θα πρέπει να γίνουν ή την προμήθεια ή την μεταφορά από άλλο/α στάδιο/α του αθλ. εξοπλισμού, προκειμένου το στάδιο αυτό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες διεξαγωγής του συγκεκριμένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

* Απόφαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, μέχρι 15 Ιανουαρίου, για τις πόλεις διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πρόταση της Επιτροπής είναι το ενδιαφέρον των πόλεων να είναι ακόμη και διετές, προκειμένου οι περιφέρειες και οι Δήμοι να επενδύουν οικονομικά στην αθλητική εγκατάσταση και να το εξοπλίζουν με το ανάλογο αθλητικό υλικό.

Παράλληλα, στην διάρκεια του συμβουλίου έγινε πρόταση επικαιροποίησης των κριτηρίων που ισχύουν για την έγκριση Διεθνών Διοργανώσεων και αφορούν τη σειρά αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου με την επωνυμία “World Athletics Continental Tour/Europe”, καθώς και την αντίστοιχη προσαρμογή που θα πρέπει να γίνει και αφορά τις Διεθνείς Διοργανώσεις που διεξάγονται με την έγκριση της Ομοσπονδίας (International Meetings with National Permit). Το ενδιαφέρον της αναβάθμισης των διεθνών διοργανώσεων, που γίνονται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Η αναβάθμιση των διοργανώσεων είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη, αφού θα δώσει επιπλέον αγωνιστικές ευκαιρίες στους αθλητές και στις αθλήτριές μας, που πλέον κυνηγούν μέσα από το ράνκινγκ τη συμμετοχή τους στους κορυφαίους αγώνες του πλανήτη.