Σε πρόγραμμα θεραπειών η Πόλακ καθώς το πρόβλημα με τη μέση επιμένει

 Runbeat Team   13:33 11-01-2022  

Σε πρόγραμμα θεραπειών η Πόλακ καθώς το πρόβλημα με τη μέση επιμένει


Αγώνα δρόμου θα κάνει η Ελένη Πόλακ προκειμένου να προλάβει τις μεγάλες διοργανώσεις του κλειστού στίβου καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση δεν είναι απλό.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μειώσει τον όγικιο της προπόνησής της τις τελευταίες εβδομάδες καθώς αισθανόταν ενοχλήσεις στη μέση της. Μάλιστα υποβλήθηκε και στην απαραίτητη μαγνητική, η οποία έδειξε ότι έχει μικρές κήλες, που προκαλούν τους πόνους.

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να κάνει συντηρητική προπόνηση και παράλληλα θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεραπειών προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή της.

 

Όπως επισήμανε ο προπονητής της Μανώλης Καραγιάννης μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ: «Οι πόνοι που έχει η Ελένη δεν της επιτρέπουν να γυμναστεί κανονικά. Δεν είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αρχικά θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα αποθεραπείες που έχει συστήσει ο γιατρός και θα περιορίσουμε τον όγκο προπόνησης. Ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνουμε με τους αγώνες του χειμώνα. Θα αξιολογήσουμε βήμα, βήμα την κατάσταση. Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει ο πρώτος αγώνας είναι στις 3 Φεβρουαρίου στην Οστράβα».

Η Πόλακ έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε υψηλού επιπέδου επιδόσεις, που της επιτρέπουν να διεκδικεί τη συμμετοχή και καλή παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις. Η 25χρονη, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ στο επί κοντώ 4,71 μ. από τον χειμώνα του 2021, ευελπιστεί να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και να είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου.