Σιλέσια 2023: Μεγάλο ατομικό ρεκόρ η Δεσπολάρη στα 800 μέτρα – 9η η Γναφάκη

 Runbeat Team   20:24 24-06-2023  

Σιλέσια 2023: Μεγάλο ατομικό ρεκόρ η Δεσπολάρη στα 800 μέτρα – 9η η Γναφάκη


Δίχως αμφιβολία, η Γεωργία Δεσπολάρη ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της ελληνικής ομάδας στη Σιλέσια της Πολωνίας. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου έκανε εξαιρετική κούρσα στα 800 μ. με 2.02.31 επίδοση που της έδωσε την δεύτερη θέση στη σειρά της και τη δεύτερη στο σύνολο. Η 20χρονη ασχολείται συστηματικά με τον στίβο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ παράλληλα ασχολείται και με το ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά κατάφερε να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις και να γίνει η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η Δεσπολάρη ακολούθησε από την αρχή την κούρσα και στα τελευταία μέτρα που κατάλαβε πως έχει δυνάμεις αποφάσισε να κάνει την αντεπίθεση και να κυνηγήσει ακόμη και την πρώτη θέση της σειράς της. Η 20χρονη αθλήτρια είχε ατομικό ρεκόρ 2.04.54 από το εαρινό πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

 

“Πολύ χαρούμενη που είμαι με την εθνική ομάδα. Ήμουν καλά, το έχω δείξει από την αρχή της χρονιάς, ήθελα να πετύχω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Με ενδιαφέρει να βελτιώνομαι συνεχώς και να κυνηγήσω μια ακόμη καλύτερη επίδοση ενόψει του Ευρωπαϊκού Κ23. Νιώθω ευγνώμων που είμαι στην ομάδα με τόσο καλούς αθλητές”, είπε η αθλήτρια.

Σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα πρόσφερε και η Δήμητρα Γναφάκη, που ήταν ένατη στα 400 μ. εμπ. με 56.63. Η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων έκανε κάποια λάθη στη διάρκεια της κούρσας που της στέρησαν μια επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Κράζιφ (Γερμανία) με 54.47.

 

“Δεν ήταν σήμερα η κούρσα που ήθελα. Έκανα λάθη τεχνικής που δεν μου επέτρεψαν να βγάλω μια καλή επίδοση. Επίσης δεν είχα την φρεσκάδα που συνήθως έχω στα τελευταία μέτρα. Είμαι σε θέση να κάνω χρόνους κάτω από τα 56.00 και θα τους κυνηγήσω στους επόμενους αγώνες. Πάμε τώρα για τη σκυτάλη για να δώσουμε επιπλέον βαθμούς στην ομάδα”, είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη. Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν πήρε σήμερα αυτό που μπορούσε από την από τον αγώνα της, καθώς έμεινε στην όγδοη θέση με άλμα στα 4,40 μ., επίδοση που δεν αντιπροσωπεύει την αγωνιστική της κατάσταση. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 4,50 μέτρα.