Σημαντικές επιδόσεις από τους Ευρωπαίους αθλητές το σαββατοκύριακο

 Runbeat Team   10:45 26-04-2022  

Σημαντικές επιδόσεις από τους Ευρωπαίους αθλητές το σαββατοκύριακο


Αρκετές σημαντικές επιδόσεις σημειώθηκαν από τους ευρωπαίους αθλητές το σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε Αμερική και Ευρώπη στα μίτινγκ στίβου που πραγματοποιήθηκαν.

Ξεχώρισε η επίδοση του Matthew Hudson-Smith στα 400μ., ο οποίος δείχνει ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που του στέρησε πέρυσι τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στους πρώτους του αγώνες δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα κάτι που πιστοποιεί και το 44.61 που στο μίτινγκ LSU Alumni Gold που πραγματοποιήθηκε στο Μπατόν Ρουζ των ΗΠΑ προχθές Κυριακή (24/4).

 

Ο Βρετανός τερμάτισε τρίτος στον αγώνα πίσω από τον Ολυμπιονίκη του Τόκιο Steven Gardiner που τερμάτισε σε 44.22 σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Ο Hudson-Smith έχει ατομικό ρεκόρ 44.48 που σημείωσε στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016 και βρίσκεται επί του παρόντος ένατος στην ευρωπαϊκή λίστα όλων των εποχών.

Στα πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα από Ευρωπαίους αθλητές το σαββατοκύριακο συμπεριλαμβάνεται και η επίδοση της «ασημένιας» πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2018 στα 5000μ., Eilish McColgan η οποία έτρεξε σε 14:45 τη συγκεκριμένη απόσταση στην ισπανική πόλη Μάλαγα. Επίδοση που είναι μόλις ένα δευτερόλεπτο μακριά από το ευρωπαϊκό ρεκόρ της Sifan Hassan. Βελτίωσε, ωστόσο, κατά τρία δευτερόλεπτα το δικό της ρεκόρ Βρετανίας το οποίο είχε πετύχει νωρίτερα φέτος.

Στην ίδια συνάντηση, ο Ισπανός Mohamed Katir κέρδισε τα 5 χιλιόμετρα ανδρών σε 13:20, μόλις δύο δευτερόλεπτα πιο μακριά από το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Jimmy Gressier, το οποίο κατέχει από το 2020. Ωστόσο, σε αντίθεση με την McColgan, αν και ανέβηκε στην πέμπτη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα όλων των εποχών, ο Katir δε σημείωσε εθνικό ρεκόρ καθώς ο Ouassim Ouaziz έχει τρέξει ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα την απόσταση.

Το Σάββατο 23/4, ο πρωταθλητής βάδην της Ιταλίας στα 20χλμ, Massimo Stano αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη νέα απόσταση των 35 χιλιομέτρων στο «Dudinska 50», μια χρυσή διοργάνωση World Athletics Race Walking Tour. Το ντεμπούτο του στέφθηκε από επιτυχία καθώς όχι μόνο ήταν νικητής της κούρσας, αλλά σημείωσε και ρεκόρ Ιταλίας με χρόνο 2:29:09.

Μετά τον αγώνα, ο Stano επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να τρέξει πάνω από 35 χιλιόμετρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου τον Ιούλιο και στη συνέχεια θα αγωνιστεί στα 20 χιλιόμετρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου τον επόμενο μήνα.