Σμύρνη 2024: Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα “μοιράζει” εισιτήρια για Ρώμη στους Έλληνες αθλητές

 Runbeat Team   17:28 24-05-2024  

Σμύρνη 2024: Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα “μοιράζει” εισιτήρια για Ρώμη στους Έλληνες αθλητές


Η χώρα μας επιστρέφει το Σαββατοκύριακο (25-26/5) στη Σμύρνη για να λάβει μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2009 (τελευταία φορά που έγιναν οι αγώνες στην πόλη), με μια ομάδα δυνατή και έτοιμη να διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

Το άλλοτε κορυφαίο γεγονός των Βαλκανίων αναμένεται φέτος να έχει αρκετή από τη χαμένη του λάμψη, καθώς αποτελεί επιλογή αρκετών κορυφαίων αθλητών για ένα δυνατό τεστ πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Οι προκρίσεις για τη διοργάνωση της ιταλικής πόλης κλείνουν στις 29/5 και μια διοργάνωση όπως το Βαλκανικό (βαθμολογία Β) θα δώσει πολύτιμους βαθμούς όχι μόνο σε αυτούς που είναι οριακά εντός ranking για τη Ρώμη, αλλά και σε εκείνους που «χτίζουν» τη βαθμολογία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα θα έχει μαζί της το ισχυρότερο χαρτί της, τον κορυφαίο άλτη του μήκους στον κόσμο, τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο έμπειρος αθλητής έχει ξεκινήσει ιδανικά τους αγώνες του στη σεζόν με 8,36 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στη Σμύρνη, στο στάδιο όπου θα γίνουν οι αγώνες και ευελπιστεί πως η επιστροφή του στην Τουρκία θα συνοδευτεί μια μεγάλη επίδοση.

 

Για τα περισσότερα μέλη της ομάδας το Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα είναι ένα δυνατό πέρασμα πριν τη στάση της Ρώμης, ενώ για κάποιους νεότερους (ηλικιακά ή και με βάση την εμπειρία τους) η ευκαιρία να δουν τις δυνάμεις τους σε μια δυνατή διοργάνωση.

Έναν ακόμη καλό αγώνα θέλει να κάνει η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, που προέρχεται από δύο μίτινγκ που έχει στείλει το ακόντιο πάνω από τα 60,00 μέτρα. Σε ανοδική πορεία είναι και η Ελισάβετ Πεσιρίδου μετά το 13.11 στα 100 μ. εμπ. στα Χανιά, αλλά και η Δήμητρα Γναφάκη στα χαμηλά εμπόδια και η Παναγιώτα Δόση στο ύψος. Τον αγωνιστικό του ρυθμό αναζητά ο Γιάννης Κυριαζής, που δεν νιώθει ακόμη στην κατάσταση που θα ήθελε, αλλά και ο Κώστας Δουβαλίδης, που έχει κάνει στην ουσία μόλις μία κούρσα.

Κοντά σε πρόκριση στη Ρώμη είναι ο Γιάννης Ρίζος στο επί κοντώ, η Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία, ο  Νίκος Σταματονικολός στο μήκος, η Δήμητρα Τσουκαλά στα 100 μ., η Γεωργία Δεσπολλάρη στα 800 μ., ο Γιάννης Καριοφύλλης στα 200 μ., η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη στα 3.000 μ. στιπλ, αλλά και ο Χάρης Ξενιδάκης στα 800 μέτρα.

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και είναι εντός πρόκρισης μετά την τελευταία ανανέωση του ranking είναι οι εξής:

Μίλτος Τεντόγλου (όριο- μήκος), Δήμητρα Γναφάκη (400 μ. εμπ.), Αριάδνη Αδαμοπούλου (όριο – επί κοντώ), Ελένη Πόλακ (επί κοντώ), Ελίνα Τζένγκο (όριο- ακοντσμός), Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (όριο 100/200), Αντώνης Μέρλος (ύψος), Μαρία Πούρτσα (τριπλούν), Οξάνα Κορένεβα (τριπλούν), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Κώστας Ζάλτος (σφυροβολία), Παναγιώτα Δόση (ύψος), Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.), Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν), Σωτήρης Γκαραγκάνης (200 μ.), Άρτεμις Αναστασίου (200 μ.), Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμό).

Δείτε συμμετοχές και το πρόγραμμα των αγώνων