Σπάρταθλον: Τραγικό λάθος με την σήμανση της διαδρομής – Ο Φ. Ζησιμόπουλος έτρεξε 7 χλμ παραπάνω και έμεινε πίσω!

 Πάνος Κατσαρός   13:15 30-09-2022  

Σπάρταθλον: Τραγικό λάθος με την σήμανση της διαδρομής – Ο Φ. Ζησιμόπουλος έτρεξε 7 χλμ παραπάνω και έμεινε πίσω!


Σημαντικό λάθος από τους διοργανωτές σημειώθηκε σήμερα (30/09) το πρωί στο Σπάρταθλο, λίγες ώρες μετά την έναρξη του μεγάλου αγώνα από την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο Φώτης Ζησιμόπουλος δέχθηκε λάθος καθοδήγηση σε μία διχάλα χωρίς σήμανση, και βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός διαδρομής!

 

Ο Έλληνας νικητής του περσυνού αγώνα που θέλει φέτος να κάνει το back to back στον ιστορικό αγώνα που συνδέει την Αθήνα με την Σπάρτη, δέχθηκε λάθος καθοδήγηση καθώς του είπαν να στρίψει αριστερά στη διχάλα όπου δεν υπήρχε σήμανση, κάτι το οποίο όμως ήταν λάθος, αφού η διαδρομή ήταν από την δεξιά μεριά της διχάλας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Runbeat, στον Φώτη Ζησιμόπουλο μεταφέρθηκε η πληροφορία ότι «άλλαξε η διαδρομή», με τον Αγρινιώτη ultrarunner να παίρνει την λάθος στροφή.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος χάθηκε ακολουθώντας τον λάθος δρόμο, με αποτέλεσμα η ομάδα του -και όχι οι διοργανωτές- να στείλει μηχανές προκειμένου να τον ειδοποιήσουν  και να τον επαναφέρουν στην διαδρομή. Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είχε ξεκινήσει εξαιρετικά τον αγώνα, όντας στις πρώτες θέσεις από νωρίς. Το τραγικό αυτό λάθος που συνέβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες λόγω και της έλλειψης σήμανσης στη συγκεκριμένη διχάλα, «κόστισε» 7 χιλιόμετρα παραπάνω στον Φώτη Ζησιμόπουλο, αλλά και αρκετές θέσεις στην κατάταξη, τις οποίες όμως προσπαθεί να ανακτήσει προκειμένου να «παλέψει» για την πρωτιά.