Σπουδαία εμφάνιση του Φραντζεσκάκη στο Μπίντγκοζ, έκτος ο Καραλής

 Runbeat Team   8:13 07-06-2023  

Σπουδαία εμφάνιση του Φραντζεσκάκη στο Μπίντγκοζ, έκτος ο Καραλής


Επιστρέφει δυναμικά στις μεγάλες επιδόσεις ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο οποίος αφήνει πίσω του τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν και ετοιμάζεται για νέες επιτυχίες.

Ο Χανιώτης σφυροβόλος πέτυχε χθες στο διεθνές μίτινγκ του Μπίντγκοζ την καλύτερη φετινή του επίδοση στέλνοντας τη σφύρα στα 76.68μ. στην έκτη του προσπάθεια. Η βολή αυτή του χάρισε την τέταρτη θέση στον αγώνα.

 

Ο 23χρονος πρωταθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 74.23μ., συνέχισε με 74.52μ., ακολούθησε μια άκυρη, η τέταρτη προσπάθεια μετρήθηκε στα 72.41μ., ενώ στην πέμπτη βολή η σφύρα “καρφώθηκε” στα 74.55μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με τη μεγαλύτερη βολή του στα 76.68 μέτρα. 

Πρώτος στο μίτινγκ της πολωνικής πόλης στην σφυροβολία ήταν ο Αμερικανός Ρούντι Βίνκλερ με 79.70μ., ακολούθησε ο Πολωνός Βόιτσεκ Νοβίτσκι με 79.52μ. και η τριάδα έκλεισε με τον Καναδό Ίθαν Κάτζμπεργκ με 76.83 μέτρα.

Περήφανος για τον αθλητή του ο Κωστής Παπαμαρκάκης του χάρισε μία μαντινάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Όλα τα βάσανα ο Θεός στσι δυνατούς τα δίνει γιατί ποτέ στα’ αδύνατους δεν έχει εμπιστοσύνη». Εξηγώντας την ανάρτησή του τόνισε: «Άντεξες στα προβλήματα και δε λύγισες ποτέ γι’ αυτό είσαι εκεί που είσαι... Μεγάλη εμφάνιση μετά από ένα χειμώνα με πολύ άγχος και στεναχώρια...

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς ο Χρήστος κέρδισε τον περσινό πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή και τον 2ο του ευρωπαϊκού».

Έκτος ο Καραλής με 5.62μ.

Στο διεθνές μίτινγκ του Μπίντγκοζ συμμετείχε και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5.62μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.42μ., στην συνέχεια έκανε το ίδιο με τα 5.62μ. και ο πήχης ανέβηκε στα 5.72 μέτρα. Εκεί ο Καραλής είχε τρία άκυρα άλματα με το τελευταίο του να χάνεται οριακά.

Την πρώτη θέση πήρε ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν με 5.92μ. που στη συνέχεια επιχείρησε να ξεπεράσει χωρίς επιτυχία τα 6.02μ., ακολούθησε ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ με 5.82μ. και τρίτος ήταν ο Έρνεστ Ομπιένα από τις Φιλιππίνες με 5.72 μέτρα.