Σπουδαίες παρουσίες στο 24ο Filothei Women Gala

 Runbeat Team   12:29 13-05-2023  

Σπουδαίες παρουσίες στο 24ο Filothei Women Gala


Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το 24ο Filothei Women Gala, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (17/5) στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν ορισμένες από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

 

Στο επί κοντώ των γυναικών θα βρεθούν για πρώτη φορά… αντιμέτωπες η Κατερίνα Στεφανίδη και η Ηλιάνα Τριανταφύλλου. Το παρόν και το μέλλον του αγωνίσματος στην Ελλάδα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ μετά την εμφάνιση της στο Diamond League της Ντόχα (4,55 μ.) θα κάνει τον πρώτο της αγώνα επί ελληνικού εδάφους. Από την άλλη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 (4,15 μ. ατομικό ρεκόρ) θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μαζί με την Στεφανίδη. Τη συμμετοχή των Ελληνίδων ολοκληρώνει αυτή της Ελένης Πόλακ, που στο μίτινγκ επί κοντώ της Καλαμάτας ξεκίνησε τη σεζόν με άλμα στα 4,45 μέτρα.

Στον αγώνα θα βρεθούν και οι Χάνγκα Κλέκνερ (Ουγγαρία), Ντεμέτ Πάρλακ (Τουρκία), Νάαμα Μπέρσταιν (Ισραήλ) και Ελίσια Κενσόλε (Αυστραλία).

Σπουδαίες παρουσίες στο 24ο Filothei Women Gala runbeat.gr

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ύψος των γυναικών καθώς και φέτος θα δώσουν το «παρών» τόσο η δευτεραθλήτρια Ευρώπης από το Μαυροβούνιο, Μαρία Βούκοβιτς, όσο και η 17χρονη ταλαντούχα Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία). Επίσης παρούσα θα είναι η Τατιάνα Γκούσιν που θα κάνει την επανεμφάνιση της μετά την αποκατάσταση του τραυματισμού της. Η Ελευθερία Χριστογεώργου, που στο περσινό Γκαλά βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της όταν υπερέβη το 1.93μ., θα είναι παρούσα και φέτος, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Δέσποινα Μαλταμπέ, η οποία είχε κάνει επίσης ρεκόρ στην περσινή διοργάνωση (1,87 μ.). Επίσης θα αγωνιστούν η Δέσποινα Χαραλάμπους (Κύπρος), η Γερμανίδα Μπιάνκα Στίκλινγκ και η Βρετανίδα Κέιτ Άνσον.

Σπουδαίες παρουσίες στο 24ο Filothei Women Gala runbeat.gr

Η 18 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος (σε κλειστό και ανοιχτό στίβο) στα εμπόδια, Ελισάβετ Πεσιρίδου, θα αγωνιστεί για ακόμη μία χρονιά στο Γκαλά της Φιλοθέης. Παρούσα στα 100 μ. με εμπόδια θα είναι και η Αναΐς Καραγιάννη, αλλά και η Σοφία Ιωσηφίδου. Στην εκκίνηση θα βρεθεί και η Κύπρια πρωταθλήτρια, Ναταλία Χριστοφή, η Άνια Λούκιτς (Σερβία), η Αναμαρία Νεστέριουτς (Ρουμανία) και η Βικτόρια Φόρστερ (Ουγγαρία).

Μεγάλο συναγωνισμό αναμένεται να υπάρξει και στο μήκος όπου από τις ελληνικές συμμετοχές έχουμε αυτές των Βασιλική Χαϊτίδου (6,49 μ. ατομικό ρεκόρ), Κωνσταντίνα Μπερτσιμά (6,21 μ.), Αναστασία Σαρλάνη (6,30 μ.), Ναταλία Μπέση (6,38 μ.), και Ανδριάνα Γκόγκα (5,92 μ.). Από τις ξένες αθλήτριες ξεχωρίζει η Ρουμάνα πρωταθλήτρια με ρεκόρ 6,91 μ., Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν, η πρωταθλήτρια από τη Σερβία, Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς, η Τεοντόρα Μπόμπεριτς (Σερβία), η Φιλίππα Κβίτεν (Κύπρος) και η Ντιάνα Λέστι (Ουγγαρία).

Στα 100 μέτρα η Άρτεμις Αναστασίου με ρεκόρ 11.54, θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Σαλόμε Κόρε (Ελβετία), Μαγκνταλένα Στεφάνοβιτς (Πολωνία), Μιλάνα Τίρναριτς (Σερβία), Ιβάνα Ίλιτς (Σερβία), Βικτόρια Φόρστερ (Ουγγαρία).

Τη Δευτέρα (15/5) στις 12:15, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου στο στάδιο της Φιλοθέης για το διεθνές μίτινγκ Filothei Women Gala (Continental Tour Silver), όπου θα παραβρεθούν η Κατερίνα Στεφανίδη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και η Τατιάνα Γκούσιν.