Στα Χανιά την Κυριακή οι αγώνες «Μάχη της Κρήτης»

 Runbeat Team   20:18 06-05-2021  

Στα Χανιά την Κυριακή οι αγώνες «Μάχη της Κρήτης»


Διπλή θα είναι η αγωνιστική δράση το σαββατοκύριακο στην Κρήτη καθώς πέραν των «Κνώσειων» στο Ηράκλειο, διεξάγεται στα Χανιά την Κυριακή 9/5 και η ημερίδα «Μάχη της Κρήτης», την οποία διοργανώνει η ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με συνδιοργανώτες την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Α.Ο. Κύδωνα Χανίων, τον Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλο και με την υποστήριξη του Ε.Α.Κ. Χανίων.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη και αποτελούν αγώνες επιλογής των αθλητών – αθλητριών για το σύνολο των Διασυλλογικών πρωταθλημάτων, που αποτελούν πρόκριση για τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τα οποία στη συνέχεια αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τις διεθνείς διοργανώσεις του 2021.

 

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Χανίων «Έλενα Βενιζέλου», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 8/5 θα πραγματοποιηθεί μόνο του το αγώνισμα της σφυροβολίας.

Στους αγώνες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών» και είναι γεννημένοι - ες το 2008 και οι μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες.

Οι αθλητές–τριες θα δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων 60΄ πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος, παρουσιάζοντας απαραίτητα το δελτίο τους και την κάρτα υγείας αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης σύμφωνα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων στίβου, οι αθλητές – τριες θα παρουσιάζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:

Άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Andigen Test, Rat) του κορωνοϊού SARS-Cov-2 την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα ή Μοριακό έλεγχο (ΡΤ-PCR) 24-48 ώρες πριν την ημέρα αγώνα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα: