Σταματάει το Santorini Experience

 Runbeat Team   8:19 01-08-2021  

Σταματάει το Santorini Experience


Οι διοργανωτές του επιτυχημένου Santorini Experience, μίας από τις κορυφαίες διοργανώσεις αθλητισμού τουρισμού στη χώρα μας, ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας δεν θα γίνει ούτε φέτος. Οι υπεύθυνοι του αγώνα δεν έλαβαν εγκαίρως την απάντηση που χρειαζόντουσαν από το Δήμο Θήρας σχετικά με το εάν μπορεί να γίνει φέτος η διοργάνωση και ανακοίνωσαν ότι όλες οι εγγραφές που είχαν πραγματοποιηθεί για τη διοργάνωση θα επιστραφούν σε δυο στάδια.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

«Ο κύβος ερρίφθη και η Τουριστική αγορά αρχίζει και πάλι τη λειτουργία της. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη απάντηση από τον Δήμο Θήρας σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος η κορυφαία διοργάνωση Θαλάσσιου τουρισμού το Santorini Experience.

 

Για τον λόγο αυτό, όλες οι εγγραφές που είχαν πραγματοποιηθεί για τη διοργάνωση θα επιστραφούν σε δυο στάδια, πρώτον άμεσα στους ξένους συμμετέχοντες, ενώ οι ελληνικές συμμετοχές θα επιστραφούν μετά τις 25 Αυγούστου 2021.

Δυστυχώς μετά από 6 χρόνια, το πολυβραβευμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό γεγονός Αθλητικού Τουρισμού, παρά το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων εκτός δρόμου που είχε το 2020, παρά τη μεγάλη ζήτηση που έχει από ξένους επισκέπτες, από ξένα πρακτορεία, ξένους δημοσιογράφους και με συμμετοχές από 4 ηπείρους φαίνεται ότι σταματάει. Ένα γεγονός που σημάδεψε την ιστορία του Ελληνικού Αθλητικού Τουρισμού και αγαπήθηκε από όλους.

Η διοργάνωση δεν ήταν και δεν μπήκε μέχρι σήμερα, ποτέ σε αντιπαράθεση με την τοπική αυτοδιοίκηση ή τον πολιτικό στίβο, αλλά ήταν μια πρωτοβουλία που ανέδειξε ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της Σαντορίνης, του κορυφαίου ίσως στον κόσμο προορισμού , αυτό του θεματικού τουρισμού με την ταχύτερη αναπτυσσόμενη μορφή, τον Αθλητικό Τουρισμό.

Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν ένωσε για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία και έλαβε τη στήριξη από περισσότερες από τριάντα (30) από τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού και δημιούργησε το δημοφιλές # (hashtag) santoriniexperience που προωθεί παγκοσμίως το νησί και την χώρα».