Στεφανίδη: «Δεν περίμενα να πηδήξω τόσο ψηλά»

 Runbeat Team   19:51 06-05-2023  

Στεφανίδη: «Δεν περίμενα να πηδήξω τόσο ψηλά»


Η Κατερίνα Στεφανίδη πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση στο Diamond League της Ντόχα, φτάνοντας τα4,55 μ. και ξεκινώντας την σεζόν της στον ανοικτό στίβο. Όπως τόνισε η ίδια στις δηλώσεις της, η εμφάνισή της στην Ντόχα της δίνει ώθηση για την συνέχεια, καθώς πίστευε ότι δεν ήταν ακόμη σε θέση να βγάλει τέτοια άλματα.





Είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί κατεβήκαμε σε αυτόν τον αγώνα περίπου τελευταία στιγμή. Πριν δέκα ημέρες έλεγα δεν ξέρω ίσως να τον ακυρώσουμε καλύτερα. Αποφασίσαμε να κατέβουμε με μικρά κοντάρια, προπονητικά με τα οποία έχω να αγωνιστώ από το 2010 ή 2011 και είχα και μικρή φορά”, είπε αρχικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης και συνέχισε: “Δεν περίμενα να πηδήξω τόσο ψηλά και η αλήθεια είναι ότι τώρα βλέποντας και τα άλματα μου ίσως να μπορούσα να κάνω και τα 4,63 μέτρα. Όμως αποφάσισα να αλλάξω και να πάω σε μεγαλύτερα κοντάρια, στα κανονικά μου τα αγωνιστικά, στα 4,63 μ. και δυσκολεύτηκα λίγο με τον αέρα, αλλά γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένη”.

Στον αγώνα της Ντόχα βρίσκονταν όλες οι αθλήτριες που θα αποτελέσουν τον τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό: “Κατέληξα τέταρτη ίσως στον αγώνα με τον καλύτερο συναγωνισμό. Ήταν τόσες κοπέλες με ατομικά ρεκόρ στα 4,80 μέτρα. Νομίζω αυτή η εμφάνιση είναι καλή για αρχές Μαΐου και είμαι αρκετά καλύτερα από εκεί που θεωρούσα ότι είμαι αυτή τη στιγμή. Μου δίνει μεγάλη ώθηση αυτή η εμφάνιση για να συνεχίσω”.

 

Η αγωνιστική συνέχεια για την πρωταθλήτρια που γυμνάζεται με τον Μίτσελ Κρίερ θα δοθεί επί ελληνικού εδάφους: “Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα στη Φιλοθέη σε δύο εβδομάδες και μετά το επόμενο Diamond League στις αρχές Ιουνίου (Ρώμη) που πιστεύω θα είμαι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση”.