Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και πολλοί πρωταθλητές αύριο στο Μπέρμιγχαμ

 Runbeat Team   10:30 20-05-2022  

Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και πολλοί πρωταθλητές αύριο στο Μπέρμιγχαμ


Στο Μπέρμιγχαμ θα είναι στραμμένα τα βλέμματα αύριο Σάββατο 21/5 καθώς διεξάγεται το Wanda Diamond League με την παρουσία ορισμένων από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ Ολυμπιονικών. Ανάμεσά τους και οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου που θα αγωνιστούν στο επί κοντώ γυναικών.

Μετά από έναν τραυματισμό το 2021, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα Dina Asher-Smith επιστρέφει στη δράση με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον τον Ιούλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο τον Αύγουστο.

 

Απέναντί της θα βρει την «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 200 μέτρων Gabby Thomas, τη «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων Shericka Jackson, την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 60 μέτρα κλειστού στίβου Ajla Del Ponte, την πρωταθλήτρια του NCAA Cambrea Sturgis και τη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη στη σκυταλοδρομία, Daryll Neita.

Η Elaine Thompson-Herah ήταν επίσης να αγωνιστεί όμως απέσυρε τη συμμετοχή της λόγω μίας ενόχλησης που ένιωσε στην προπόνησή της χθες Πέμπτη 18/5.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και ο αγώνας στα 100μ. ανδρών καθώς στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν οι Andre De Grasse, Trayvon Bromell, Marvin Bracy, Yohan Blake και η βρετανική τετράδα των Adam Gemili, Zharnel Hughes, Nethaneel Mitchell-Blake και Reece Prescod.

Στα 400 μέτρα ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Matthew Hudson-Smith, αλλά και των Vernon Norwood, Bryce Deadmon και Isaac Makwala.

«Συγκρούσεις» πρωταθλητών στα άλματα

Ολυμπιονίκες θα αγωνιστούν στο μήκος και το επί κοντώ. Η Γερμανίδα Malaika Mihambo αφού έκανε ένα πέρασμα αγωνιζόμενη στα 150 μέτρα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αύριο θα κάνει το ντεμπούτο της στη σεζόν στο κύριο αγώνισμα της, το μήκος και θα έρθει αντιμέτωπη με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ivana Vuleta που επίσης κάνει ντεμπούτο στη σεζόν. Σημαντική και η παρουσία των Maryna Bekh-Romanchuk, Lorraine Ugen και  Jazmin Sawyers.

Με ελληνικό ενδιαφέρον διεξάγεται το επί κοντώ γυναικών καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους έχοντας απέναντί τους τη νικήτρια του Τόκιο, Katie Nageotte, αλλά και την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Sandi Morris. Παρούσα θα είναι και η Holly Bradshaw καθώς και η Tina Sutej.

Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες θα αγωνιστούν και στη δισκοβολία των ανδρών. Ο Σουηδός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Daniel Stahl αναμετράται ξανά με τον συμπατριώτη του Simon Pettersson, τον ασημένιο Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, και τον χάλκινο Ολυμπιονίκη Lukas Weisshaidinger από την Αυστρία, καθώς και τον Βρετανό κάτοχο του ρεκόρ Lawrence Okoye.

Μια Ολυμπιονίκης θα είναι παρούσα και στη δισκοβολία των γυναικών καθώς παρούσα θα είναι η Valarie Allman, η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με βολή στα 71.46μ., αλλά και οι Sandra Perkovic, Melina Robert-Michon και Jade Lally.

Στο ύψος των ανδρών, ο Ιταλός Gianmarco Tamberi θα αγωνιστεί και στο δεύτερο Diamond League της σεζόν μετά την έβδομη θέση που κατέλαβε αγωνιζόμενος σε δύσκολες συνθήκες στην Ντόχα την περασμένη εβδομάδα. «Παρών» θα είναι και ο Hamish Kerr.

Μεγάλο ενδιαφέρον στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις

Στις μεγάλες αποστάσεις τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα 5.000μ. γυναικών εκεί όπου η θα αγωνιστεί η Ejgayehu Taye μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στα 5χλμ με 14:19 στους δρόμους της Βαρκελώνης στα τέλη του περασμένου έτους. Η αθλήτρια από την Αιθιοπία θα δοκιμάσει στην ίδια απόσταση, στην πίστα αυτή τη φορά και το αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Απέναντί της θα έχει τις συμπατριώτισσές της Girmawit Gebrzihair, Dawit Seyaum και Fantu Worku, καθώς και τη νικήτρια του Doha Diamond League του Μπουρούντι, Francine Niyonsaba.

Το ντεμπούτο της στη σεζόν θα κάνει η «ασημένια» Ολυμπιονίκης της Βρετανίας Laura Muir στα 1500 μέτρα και θα έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό καθώς θα συμμετάσχουν και οι Diribe Welteji, Axumawit Embaye, Jessica Hull, Winny Chebet και Jemma Reekie.

Ομοίως, στα 800 μέτρα γυναικών, τα φώτα θα είναι στραμμένα στην «ασημένια» Ολυμπιονίκη, Keely Hodgkinson, ενώ ξεχωρίζουν και τα ονόματα των Natoya Goule, Renelle Lamote.

Στα 800μ. των ανδρών παρών θα είναι ο «ασημένιο» Ολυμπιονίκης της Κένυας, Ferguson Rotich, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκη της Πολωνίας, Patryk Dobek, αλλά και οι Bryce Hoppel και Clayton Murphy από την Αμερική και ο Wycliffe Kinyamal από την Κένυα.

Στα 1500μ. ανδρών, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου της Αιθιοπίας, Samuel Tefera, αντιμετωπίζει τον Βρετανό «χάλκινο» Ολυμπιονίκη Josh Kerr, τον σπουδαίο Κενυάτη Abel Kipsang, καθώς και την αυστραλιανή τριάδα Ollie Hoare, Stewart McSweyn και Matthew Ramsden.

Στα 400μ. με εμπόδια γυναικών θα αγωνιστούν πέντε από τις φιναλίστ του Τόκιο, με επικεφαλής την «ασημένια» Ολυμπιονίκη Dalilah Muhammad.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικά αναμένεται να είναι και τα 110μ. με εμπόδια ανδρών καθώς θα αγωνιστούν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Hansle Parchment,Omar McLeod και Andrew Pozzi.