Στέλιος Μαλακόπουλος: «Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες»

 Runbeat Team   14:01 24-08-2021  

Στέλιος Μαλακόπουλος: «Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες»


Ο Στέλιος Μαλακόπουλος είναι μία ιστορία από μόνος του. Αν και ακρωτηριασμένος και στα δύο του πόδια ανταγωνίζεται στο άλμα εις μήκος αθλητές με μονό ακρωτηριασμό, ενώ είναι κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ με 7,04μ. στην κατηγορία του. Ο μοναδικός με διπλό ακρωτηριασμό που έχει καταφέρει να περάσει τα 7 μέτρα...

Στα 19 του χρόνια έχασε και τα δύο του πόδια σε ένα τροχαίο ατύχημα. Πέντε χρόνια αργότερα έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια του με τα πρόσθετα μέλη και να διαπρέπει στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στο μήκος.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, «στην κατηγορία μου παίρνουν μέρος αθλητές που έχουν διάφορες μορφές αναπηρίας. Πιστεύω ότι θα δώσω μια μάχη για ένα μετάλλιο. Και αυτός είναι ο στόχος μου». Ο αθλητισμός μπήκε στη ζωή του σε μικρή ηλικία, όμως μετά το ατύχημα απέκτησε άλλη μορφή. «Με τον αθλητισμό είχα πάθος από μικρός. Όταν έγινε το ατύχημα θέλησα να επανέλθω γρήγορα. Έπαιζα μπάσκετ πριν το τροχαίο, αλλά θεώρησα ότι πρέπει να παίξω ένα ατομικό άθλημα. Και θεώρησα ότι ο Στίβος είναι το άθλημα που μου ταιριάζει απόλυτα. Και μετά πήρα την απόφαση. Κάποια στιγμή ξεκίνησα το άλμα σε μήκος. Έχει γίνει αρκετή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και έτσι έρχονται όλα αυτά τα χρόνια οι επιτυχίες. Βλέπω ότι οι κόποι μου ανταμείβονται», εξηγεί.

Για την απουσία του κόσμου στο Τόκιο, είπε: «Γενικά ο κόσμος πρέπει να το παρακολουθεί. Είναιμια μεγάλη γιορτή, αυτό το εορταστικό κλίμα είναι το καλύτερο. Το κλίμα είναι πολύ όμορφο. Τώρα για εμάς που είμαστε επαγγελματίες αθλητές θα κοιτάξουμε να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την χώρα μας. Ο κόσμος θα μας λείπει αλλά θα τους έχουμε κοντά μας από τους τηλεοπτικούς δέκτες».

Αναφερόμενος στους προσωπικούς του στόχους επισήμανε: «Αν με ρωτούσατε πριν μερικά χρόνια θα ήμουν ευχαριστημένος μόνο και μόνο που θα συμμετάσχω στους Παραολυμπιαακούς αγώνες. Τώρα βλέπω όμως ότι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Προσωπικά ξεκινάω να ονειρεύομαι ακόμη περισσότερα. Όσον αφορά στις επιδόσεις δεν ξέρω που μπορεί να φθάσει το αγώνισμα γιατί έχουν γίνει καλές επιδόσεις από αθλητές με μονό ακρωτηριασμό. Και επειδή είμαι ο πρώτος αθλητής με διπλό ακρωτηριασμό που περνά πάνω από 7 μέτρα δεν ξέρω που μπορεί να φθάσει η παγκόσμια επίδοση. Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια περίοδος πολύ σκληρής δουλειάς και θα φανεί που θα φθάσει η επίδοση».