Στενή συνεργασία ανάμεσα στην ΕΠΕ και την Γαλλική Πρεσβεία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   19:01 19-11-2023  

Στενή συνεργασία ανάμεσα στην ΕΠΕ και την Γαλλική Πρεσβεία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες


Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Γαλλική Πρεσβεία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, έχουν στενή συνεργασία πραγματοποιώντας από κοινού δράσεις για τη διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος αλλά και την προώθηση των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι που αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την γαλλική κυβέρνηση.

Η κυβερνητική πολιτική της Γαλλίας όσον αφορά το μεγαλύτερο γεγονός στον πλανήτη, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάδειξη του Παραολυμπιακού κινήματος παγκοσμίως και μέσω της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο πρωτοπορεί με τις δράσεις της για την προώθηση των Παραολυμπιακών Αθλημάτων.

 

Σε μία από τις πολλές από κοινού δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Λοράνς Οέρ, φιλοξένησε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή στην Πρεσβεία σε μια εκδήλωση για τους Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού.

Την ΕΠΕ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Χρήστος Τζαμούσης ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ και του Προέδρου Γιώργου Καπελλάκη την κυρία Πρέσβη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν οι δύο πλευρές η οποία τους επόμενους μήνες θα γίνει ακόμα πιο συχνή με αποκορύφωμα τον ερχόμενο Αύγουστο.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο χρυσός Παραολυμπιονίκης μας στα 100μ (και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ) Θανάσης Γκαβέλας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πολλοί μαθητές θέτοντας ερωτήσεις σχετικά με τους Παραολυμπιακούς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και τη διοργάνωση τους από τη Γαλλία.