Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη αφιερωμένος ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας

 Runbeat Team   13:59 10-09-2021  

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη αφιερωμένος ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας


Αντίστροφα μετρούν πλέον οι φίλοι του δρομικού κινήματος για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή 12/9 και θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Μετά από πρόταση του ΣΕΓΑΣ, την οποία αποδέχτηκε ο συνδιοργανωτής Δήμος Αθηναίων, ο αγώνας θα διεξάγεται στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και παράλληλα αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αφιερωμένες στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Εκατοντάδες δρομείς θα κατακλίσουν τους δρόμους της Αθήνας, επιστρέφοντας στη δράση μετά από αρκετούς μήνες που αναγκάστηκαν να μείνουν αδρανείς λόγω της πανδημίας του covid19.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ξεναγήθηκαν την Παρασκευή (10/9) το πρωί στην Έκθεση του 9ου Ημιμαραθωνίου, που λειτουργεί στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου.

Αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Η Αθήνα επιστρέφει μετά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίσαμε με την πανδημία. Και επιστρέφει με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Πρόκειται για την πρώτη μαζική διοργάνωση αγώνα δρόμου στην Ευρώπη, η οποία γίνεται με συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ, διότι ανοίγεται ένας νέος δρόμος για όλη την Ευρώπη, αλλά και ένας νέος δρόμος για τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι πως ο αθλητισμός έρχεται και συνδυάζεται με τον πολιτισμό. Όπως ο Μαραθώνιος διεξάγεται στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, έτσι και ο Ημιμαραθώνιος θέλουμε να γίνεται στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Δύο σπουδαίοι Έλληνες που με το παράδειγμά τους μάς εμπνέουν μέχρι και σήμερα, αλλά και που μπορούν να εμπνεύσουν και τις επόμενες γενιές».

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα επισήμανε από την πλευρά της: «Είμαστε περήφανοι που με την παρουσία του Δημάρχου εδώ, σηματοδοτείται η έναρξη των μαζικών δρομικών αγώνων, τους οποίους δεν απολαύσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του ΣΕΓΑΣ, τους εργαζομένους και τους τεχνικούς μας, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έκαναν για να πετύχουν ένα τόσο μεγάλο επίτευγμα, να οργανώσουν τέτοιους αγώνες, που έχουν Πανευρωπαϊκή και παγκόσμια εμβέλεια. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους χορηγούς μας, καταρχήν την ERGO, τους εθελοντές μας, που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, το EKAB και τη διεύθυνση τροχαίας, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια. Με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και την πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, Άννα Ροκοφύλλου, είμαστε σε αγαστή συνεργασία, κάναμε άπειρες συζητήσεις, που βρήκαν πρόσφορο έδαφος, ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε μια ουσιαστική και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι ο πολιτισμός, συνεργασία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που ο Δήμος Αθηναίων αποδέχθηκε την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, να αφιερώσει τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου μας δημιουργού, του Πανέλληνα. Παράλληλα, την εβδομάδα που θα προηγηθεί του αγώνα, σε συνεργασία με τον Δήμο θα γίνουν μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις».