Στη Σιλεσία αντί για την Κίνα το Wanda Diamond League

 Runbeat Team   19:40 17-05-2022  

Στη Σιλεσία αντί για την Κίνα το Wanda Diamond League


Μερικοί από τους καλύτερους σπρίντερ του κόσμου αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση Wanda Diamond League στη Σιλεσία της Πολωνίας που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 6 Αυγούστου φέτος.

Πρόκειται για ένα νέο σταθμό που έχει προστεθεί στο καλεντάρι των Diamond League του 2022 και τα 100μ ανδρών και τα 200μ. γυναικών θα βαθμολογούνται, όπως και τα 400μ. ανδρών-γυναικών.

 

Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Kamila Skolimowska Memorial θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για τους κορυφαίους σπρίντερ του κόσμου να πάρουν περισσότερους πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους για μια θέση στον τελικό της Wanda Diamond League που είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα:

Γυναίκες: 100μ., 100μ. εμπ. 200μ., 400μ., 800μ., 1500μ., 3000μ., άλμα εις ύψος, σφαιροβολία, ακοντισμός, σφυροβολία.

Άνδρες: 100μ., 400μ., 400μ. εμπόδια, 800μ., επί κοντώ, άλμα εις μήκος, άλμα τριπλούν, ακοντισμός, σφυροβολία, σφαιροβολία.

Η συνάντηση στη Σιλεσία προστέθηκε στο ημερολόγιο του Diamond League για το 2022 μετά την απόφαση να μην πραγματοποιηθούν δύο προγραμματισμένες συναντήσεις στην Κίνα λόγω των συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών και των απαιτήσεων καραντίνας.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί σύμφωνα με όλα τα πρότυπα της Wanda Diamond League και οι αθλητές που διεκδικούν την πρόκρισή τους στον τελικό θα μπορούν να κερδίσουν βαθμούς.

Τα αγωνίσματα που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Κίνα θα μοιραστούν σε άλλες συναντήσεις Wanda Diamond League. Ήδη έχει αποφασιστεί να προστεθούν τα 110 μέτρα με εμπόδια στο Μπέρμιγχαμ, το τριπλούν ανδρών στη Λωζάνη, η σφαιροβολία γυναικών στη Στοκχόλμη και ο ακοντισμός γυναικών στο Μονακό.