Στην Ελλάδα η Εθνική στίβου με χαμόγελα και αιχμές

 Runbeat Team   12:37 09-03-2021  

Στην Ελλάδα η Εθνική στίβου με χαμόγελα και αιχμές


Επέστρεψε τα ξημερώματα στην Ελλάδα η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στίβου, η οποία είχε μία καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Τορούν της Πολωνίας.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής επέστρεψαν με πολύ σημαντικές εμπειρίες στις… βαλίτσες τους και έτοιμα να συνεχίσουν την επίπονη προπόνηση με στόχο για τους περισσότερους μία καλή επίδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα βλέμματα έκλεψε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο μόνος από την ελληνική ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση και μάλιστα χρυσό.

Στις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο τόνισε: «Κάθε μετάλλιο είναι σπουδαίο, μοναδικό, μοναδικός αγώνας κι εμπειρία. Κάθε μετάλλιο που παίρνω θέλω να λέω στον εαυτό μου πως δεν σημαίνει τίποτε και με την ίδια θέληση να πάω για το επόμενο. Τα όρια μου θεωρώ πως είναι αρκετά ψηλά και πως ακόμα δεν τα έχω φτάσει, δεν τα έχω καν πλησιάσει. Ελπίζω να είμαι υγιής κι αυτό να το αποδείξω και να φέρω όσα μπορώ. Επόμενός μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να είμαι εκεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Εκεί είναι όπως κανένας άλλος αγώνας, εκεί πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ προετοιμασμένος».

«Είμαστε μόνοι μας, η Ελλάδα δε λειτουργεί»

Ο πρωταθλητής του μήκους αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον αθλητισμό λόγω της πανδημίας του covid19 επισημαίνοντας:

«Όλα για μας φέτος ήταν πολύ δύσκολα. Όλα ήταν εναντίον μας. Η πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια, όλοι άπαντες ήταν απέναντί μας. Ακόμα και τώρα δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας κι έτσι έχουμε συνηθίσει. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά την δεδομένη στιγμή, γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δε λειτουργεί».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: eurokinissi