Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Kalamata Street Pole Vault

 Runbeat Team   10:43 27-04-2022  

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Kalamata Street Pole Vault


Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται τα μέλη του Γ.Σ. Ακρίτας καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου Kalamata Street Pole Vault πλησιάζει. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13 Μαΐου και αναμένεται να αγωνιστούν ορισμένοι από τους κορυφαίους επικοντιστές και επικοντίστριες της Ελλάδας. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην πλατεία της Καλαμάτας και στόχος των διοργανωτών είναι να εξελιχθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης στο μέλλον για Έλληνες και ξένους αθλητές και αθλήτριες.

 

Η διοργάνωση τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έχοντας ως πυξίδα τον αντίστοιχο υπαίθριο αγώνα που διεξάγεται με επιτυχία στην Αθήνα, οι άνθρωποι της Καλαμάτας ευελπιστούν σε μία ανάλογη διοργάνωση.

Ο αγώνας θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός τελικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, μιας και θα συναγωνιστούν οι κορυφαίοι αθλητές του Άλματος επί Κοντώ.

Επίσης θα υπάρξουν και παράλληλες δραστηριότητες με κοινωνική προσφορά και σεμινάριο για τα παιδιά, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19. 

Ο ΓΣ Ακρίτας προετοιμάζει το έδαφος από τις 10 Απριλίου, με την οργάνωση στην Καλαμάτα, Προπονητικού Καμπ Ελλήνων αθλητών του άλματος επί κοντών, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Μανώλη Καραγιάννη, την συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ελένης Πόλακ, του Πέτρου Χάντζιου (3ος στην Ελλάδα) και πολλών άλλων αθλητών.