Στις 30/9 το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» με την παρουσία της Ντρισμπιώτη

 Runbeat Team   14:32 25-08-2022  

Στις 30/9 το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» με την παρουσία της Ντρισμπιώτη


Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το παιδικό φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια», το οποίο συνδιοργανώνουν ο Α.Σ Ήλιος Σπάτα, ο Α.Ο. Βάρης Δρομέας, ο Αμεινίας ο Παλληνεύς Α.Ε Μεσογείων και οι Δρομείς Κερατέας με την υποστήριξη του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, την Περιφέρεια Αττικής, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

 

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται τέτοιου είδους αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει και πολλές παράλληλες δράσεις πολυπολιτισμικού ενδιαφέροντος. Παρούσα θα είναι και η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Το «παρών» θα δώσουν διάσημοι καλλιτέχνες της μουσικής και της θεατρικής σκηνής, αλλά και  πρωταθλητές του Κλασικού Αθλητισμού, ενώ θα στηθούν και πίστες μάχης με αρχηγούς σταρ από το τηλεοπτικό παιχνίδι survivor. Επίσης θα υπάρξει θεματική επίδειξη αθλημάτων, αλλά και μαγειρική από γνωστούς σεφ με στόχο την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής.

Στόχος όλων θα είναι να αναδείξουν τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ, τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των ανθρώπων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια τα οποία έχουν εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα αλλά και με απλά παιχνίδια χαράς.

Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας είναι να φτιαχτεί ένας πυλώνας ενδιαφέροντος για το παιδί και τον έφηβο όπου θα πρωταγωνιστεί ο κλασικός αθλητισμός.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΜΟΥΣΙΚΗ-ΘΕΑΤΡΟ)

Παιδικό εργαστήρι για την Ειρήνη: Εκπαίδευση στις αξίες που γέννησε ο Ολυμπισμός μέσα από το βιβλίο :«Από την Ολυμπία προς όλον τον κόσμο » Ένα μαγικό ταξίδι !

( Δρ. Ιλεάνα Κλοκώνη)

«Ο Καραγκιόζης αθλητής»θίασος Καρελλά.

Μαγικό μουσικό ταξίδι«Ο τροβαδούρος πηδάει όλα τα εμπόδια»με τον  διάσημο τενόρο Άρη Παπαθανασίου.

Θα τραγουδήσουμε (συναυλία με την ΤΑΜΤΑ) και πολλούς άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, Ιορδάνη Αγαπητό, Ιωάννα Σεβοπούλου . Σάββατο και Κυριακή live.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θα τρέξουμε για να προσφέρουμε

Νυχτερινός αγώναςδρόμου «ελπίδας» για παιδιά και γονείς με την ενεργή συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Ιδρυμάτων για την προστασία του παιδιού. Την εκκίνηση του φιλανθρωπικού αγώνα θα δώσει η δις πανευρωπαϊκά πρωταθλήτρια στο Βάδην Αντιγόνη Ντρισπιώτη.

Θα δενδροφυτεύσουμε- πρόγραμμα 8 δήμων

Θα ανακυκλώσουμε. GREEN CITY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Θα μάθουμε οδική συμπεριφορά. Πρόγραμμα βιωματικής ενημέρωσης του Ιδρύματος "Άρης Σταθάκης" για τα "τυφλά σημεία" γύρω από τα οχήματα.

Θα προσφέρουμε στον συνάνθρωπο

Αιμοδοσία (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ –ΣΚΑΙ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ) Συλλογή σχολικού υλικού για άπορους μαθητές – (ΣΚΑΙ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ )

ΥΓΕΙΑ

Θα ενημερωθούμε για θέματα υγείας (Γίνε δότης μυελού των οστών, στοπ στην παιδική παχυσαρκία, παρουσίαση από το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ).

Θα μάθουμε βασικές αρχές πρώτων βοηθειών σε παιδιά (Μαρίνα Αθανασίου).

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θα γευτούμε την Μεσογειακή διατροφή (Έκθεση παραγωγών σε συνεργασία με την -ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣστη βάση παραδοσιακών προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς και με την επιμέλεια γνωστών ΣΕΦ).

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα παίξουμε σε πίστες μάχης. SURVIVOR

Θα χορέψουμε στο ρυθμό της διεθνούς φήμης DJs XENIA CHALI

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ

Βιωματική εκμάθηση αλμάτων από τον επίτιμό καθηγητή των ΤΕΦΑΑ κ. Στάθη Φαφούτη.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΜΙΝΙ, Κ12, Κ14, Κ16 ενταγμένα σε ένα τριήμερο). Συμμετοχή από δέκασχολεία και σαράντα συλλόγους.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά σε ένα ευρωπαϊκά καινοτόμο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού με μεγάλη δυναμική, πολύ καλά συντονισμένο και οργανωμένο.