Στις 5 Δεκεμβρίου 2021 για 19η χρονιά ο Μινωικός Άθλος

 Runbeat Team   17:56 08-10-2021  

Στις 5 Δεκεμβρίου 2021 για 19η χρονιά ο Μινωικός Άθλος


Για τις 5 Δεκεμβρίου 2021 ορίστηκε ο 19ος Μινωικός Άθλος 70χλμ, τον οποίο διοργανώνουν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & ο Σύλλογος Δρομέων υγείας Μεγαλόνησος στη διαδρομή Φαιστός-Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια.

Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου θα διεξαχθεί και ποδηλατοδρομία 140 χλμ. στη διαδρομή Κνωσός –Φαιστός-Κνωσός, ο οποίος δε θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για έναν αγώνα που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων και συγκεντρώνει αρκετές συμμετοχές κάθε χρόνο.

 

Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 8π.μ. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, ενώ το κόστος συμμετοχής στον αγώνα 70χλμ είναι 40 ευρώ και στην ποδηλατοδρομία 20 ευρώ. Οι απονομές θα γίνουν το μεσημέρι στις 13:30 στο παλάτι της Κνωσού.

Η συμμετοχή σε Μινωικό άθλο και ποδηλατοδρομία είναι ελεύθερη αρκεί οι συμμετέχοντες στον Μινωικό άθλο να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον σε μαραθώνιο δρόμο η σε αγώνα υπεραπόστασης και οι ποδηλάτες σε αντίστοιχο αγώνα χιλιομέτρων.

Όλοι οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν είτε κάνει τα εμβόλια για τον covid-19, είτε να έχουν νοσήσει είτε να έχουν πρόσφατο self-test. Επίσης να έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ που τους επιτρέπει την συμμετοχή τους σε αγώνα υπεραπόστασης, το οποίο αποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου θα έχουν συνοδό σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από τους Δήμους Φαιστού, Γόρτυνας και Ηρακλείου, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Ομάδα Διάσωσης Φίλιος Ζεύς, το τμήμα Σαμαρειτών Μεσαράς, το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.

Βοήθεια θα προσφέρουν όπως κάθε χρόνο οι κοινότητες & Πολιτιστικοί Σύλλογοι των: Μοιρών- Αγίων Δέκα- Αγίας Βαρβάρας- Βενεράτου-Δαφνών. Και μέλη των Συλλόγων Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεγαλονήσου ως οργανωτική επιτροπή.