Στις 9 Μαΐου τρέχουμε γι’ αυτούς που δεν μπορούν

 Runbeat Team   11:02 28-04-2021  

Στις 9 Μαΐου τρέχουμε γι’ αυτούς που δεν μπορούν


Αντίστροφα μετρούν οι διοργανωτές και οι φίλοι του τρεξίματος για το 8ο Wings for Life World Run, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Μαΐου με σκοπό να ενισχύσει τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση για την έρευνα σχετικά με τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Πρόκειται για έναν παγκόσμιο φιλανθρωπικό αγώνα που σκοπό έχει τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του ιδρύματος Wings for Life, του οποίου η αποστολή είναι να βρει μια θεραπεία για τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αγώνα ανοικτό σε όλο τον κόσμο που έχει για σύνθημά: «τρέξε γι’ αυτούς που δεν μπορούν».

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο αγώνα καθώς περιλαμβάνει μία κινητή γραμμή τερματισμού, η οποία ονομάζεται Catcher Car. Όλοι οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα άσχετα με τον μέρος που κατάγονται. Στην Ελλάδα ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 2μ.μ. Από εκεί και πέρα 30 λεπτά μετά την εκκίνηση ένα Catcher Car ξεκινά την καταδίωξη του κάθε συμμετέχοντα. Όταν καταφέρει να περάσει κάποιον δρομέα τότε ο αγώνας του τελευταίου ολοκληρώνεται. Νικητής θα αναδειχτεί αυτός που θα δει τελευταίος το Catcher Car να τον περνά. Ο πρωταθλητής του 2020, ο Βρετανός δρομέας Μάικλ Τέιλορ, κατάφερε να καλύψει 69,92 χιλιόμετρα αφού έτρεξε για 4 ώρες και 12 λεπτά.

Με ζωντανή παρακολούθηση και ένα εικονικό Catcher Car, η εφαρμογή Wings For Life World Run δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να πάρει μέρος άσχετα με το μέρος που βρίσκεται. Οι λειτουργίες της θα κρατούν το συμμετέχοντα συνδεδεμένο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπάρχει επίσης μια ηχητική εμπειρία που θα ενημερώνει, θα ψυχαγωγεί και θα δίνει κίνητρο σε πραγματικό χρόνο στους δρομείς.

Εκτός από τα App Runs, θα γίνουν και Flagship Runs σε 12 διεθνείς προορισμούς το 2021 ανάλογα φυσικά με την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα θα μπορεί κάποιος να πάρει μέρος μόνο μέσω του App Run.

Χάρη στο φορμάτ του αγώνα με το Catcher Car -όπου δηλαδή σε φτάνει η γραμμή τερματισμού-, ο καθένας μπορεί να επιλέξεις το δικό του στόχο απόστασης, είτε επιλέγοντας να τρέξει, είτε βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα, είτε κάνει τζόκινγκ, είτε περπατά. Υπάρχει ακόμη και ένα κομπιουτεράκι Wings for Life World Run για να δείχνει το ρυθμό που πρέπει να ορίσει κάποιος για να φτάσει στην απόσταση που έχει βάλει ως στόχο. Πολλοί συμμετέχοντες έχουν πει ότι το Catcher Car τους ώθησε σε ένα νέο προσωπικό ρεκόρ.

Πρόκειται για έναν αγώνα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ενώ σου δίνει την αίσθηση ότι τρέχεις ταυτόχρονα με χιλιάδες δρομείς όλου του κόσμου.

Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε το 2014 και μέχρι σήμερα υπάρχουν 700.000 εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες από 195 έθνη, οι οποίοι έχουν καλύψει 7 εκατομμύρια χιλιόμετρα και έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ για την έρευνα σχετικά με τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού!

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη σελίδα του Wings For Life World Run.

Νίκος Πόλιας: «Να δώσουμε “φτερά” σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα»

Υποστηρικτής του Wings for Life World Run στην Ελλάδα είναι και ο μαραθωνοδρόμος Νίκος Πόλιας, ο οποίος δίνει συμβουλές σε όσους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη διοργάνωση τονίζοντας: «Αρχικά θα έδινα συγχαρητήρια σε όποιον αποφασίσει να συμμετάσχει και να γίνει μέρος μία μεγάλης παγκόσμιας οικογένειας που υποστηρίζει έναν τέτοιο σημαντικό σκοπό.

Μία οικογένεια που αποτελείται από 740.860 δρομείς, από 195 χώρες, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος από το ξεκίνημα του θεσμού, έχοντας διανύσει 7.378.113,5 χλμ. και έχοντας συγκεντρώσει 29.230.000 €!

Θα του πρότεινα στη συνέχεια να θέσει τον προσωπικό του ρεαλιστικό στόχο (όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μέσα στο app και στο wingsforlife.com) με βάση το επίπεδο της φυσικής κατάστασης που έχει αυτή τη στιγμή.

Καλό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι τις 9 Μαΐου να ακολουθήσει ένα ήπιο πρόγραμμα προπόνησης με στόχο να βελτιωθεί μεν, αλλά χωρίς να ρισκάρει έναν πιθανό τραυματισμό.

Να προσέχει τη διατροφή και κυρίως την ενυδάτωσή του, καθώς η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει και το σώμα μας έχει ανάγκη από περισσότερα υγρά.

Να προσέξει τις ημέρες πριν την προσπάθειά του να κοιμάται αρκετές ώρες και να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστος.

Να δοκιμάσει σε κάποια από τις προπονήσεις του τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσει την ημέρα του Wings for life, όπως επίσης να έχει επιλέξει μία διαδρομή που τη γνωρίζει, είναι ασφαλής και θα νιώθει άνετα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του!

Τέλος, επειδή το τρέξιμο είναι διασκεδαστικό, αλλά όταν γίνεται με παρέα είναι ακόμα πιο ωραίο, να παρακινήσει τους φίλους του να λάβουν και εκείνοι μέρος και να υποστηρίξουν και εκείνοι αυτόν το σημαντικό σκοπό.

Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από αυτή την ενέργεια, όπως και κάθε χρόνο, θα διατεθούν για την έρευνα και την ίαση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Ραντεβού, λοιπόν, στις 9 Μαΐου, για να δώσουμε “φτερά” σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα που προέρχονται από τη σπονδυλική τους στήλη», κατέληξε.