Στο 2ο σκαλί του βάθρου ο Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκό Κ23

 Runbeat Team   19:13 09-07-2021  

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ο Φραντζεσκάκης στο Ευρωπαϊκό Κ23


Το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο πανηγύρισε η Ελλάδα μέσα σε λίγα λεπτά καθώς μετά την Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Ο Χανιώτης σφυροβόλος του Ελ. Βενιζέλου είχε καλύτερη βολή στα 75,23μ., επίδοση που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο καθώς o Ουκρανός Μικαΐλο Κοκχάν με 77.88μ. κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σουηδός Ραγκνάρ Κάρλσον με 73.85.

Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε με βολή στα 72.94μ., ακολούθησε άκυρη προσπάθεια και στην 3η του βολή έστειλε τη σφύρα στα 75.23μ., επίδοση που του χάρισε και το μετάλλιο. Η 4η βολή μετρήθηκε στα 71.26μ., η 5η ήταν άκυρη και η τελευταία ήταν στα 74.40μ.

Ικανοποιημένος από το μετάλλιο, όχι όμως και από την επίδοσή του ήταν ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Όπως είπε: «Πήρα το μετάλλιο και αυτό είναι κάτι που μετράει. Δεν είμαι, όμως, ευχαριστημένος από την επίδοση που έκανε σήμερα. Στους τελευταίους αγώνες έχω κολλήσει σε αυτές τις επιδόσεις, αφού δεν καταφέρνω να βγάλω το κάτι παραπάνω, που είμαι σε θέση να πετύχω. Η σεζόν είχε γενικά αρκετές δυσκολίες, κυρίως λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο μου, το οποίο με πόναγε με αποτέλεσμα να χαλάω την τεχνική μου. Ευτυχώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό και σήμερα ήταν μία από τις ημέρες, που αγωνίστηκα χωρίς πόνο. Έχω μπροστά μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου πιστεύω πως θα καταφέρω να πραγματοποιήσω μια καλή παρουσία, καθώς θα συμμετάσχω χωρίς πίεση. Το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθεια να βρεθώ εντός πρόκρισης στο ολυμπιακό ράνκινγκ έκανα αρκετούς αγώνες και αυτό με κούρασε».

Ο Μαρκέλο Μεμά στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού κατέλαβε την 12η θέση με βολή στα 60,73 μ. στην δεύτερη βολή, που ήταν και η μόνη έγκυρη στον αγώνα.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Ντέτσικας συμμετείχε στα ημιτελικά των 400μ., όπου τερμάτισε στην 8η θέση της σειρά του με χρόνο 47.53. Στο σύνολο κατέλαβε την 22η θέση.