Στο Μετς στις 3 Φεβρουαρίου θα κάνει ντεμπούτο στον κλειστό η Femke Bol

 Runbeat Team   14:45 24-01-2024  

Στο Μετς στις 3 Φεβρουαρίου θα κάνει ντεμπούτο στον κλειστό η Femke Bol


Στις 3 Φεβρουαρίου θα κάνει το ντεμπούτο της στον κλειστό στίβο η Femke Bol, η οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο Meeting Moselle Athlelor στο Μετς, μια συνάντηση του World Athletics Indoor Tour Silver.

Η Ολλανδή πρωταθλήτρια είχε συμμετάσχει και πέρυσι στη συγκεκριμένη διοργάνωση κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα στα 400μ. καθώς έσπασε το φράγμα των 50 δευτερολέπτων σε κλειστό χώρο για πρώτη φορά με χρονόμετρο 49.96.

 

Λίγες εβδομάδες αργότερα σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου τερματίζοντας σε 49.26 στο ολλανδικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και στη συνέχεια υπερασπίζεται τους τίτλους της στα 400μ. και στα 4x400μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη.


«Ήταν ένας σχεδόν τέλειος αγώνας. Τώρα έχει γίνει ακόμα καλύτερη, αλλά μόνο αν τρέξει ξανά σχεδόν τέλεια μπορεί να βελτιώσει αυτό το ρεκόρ. Τη δεδομένη στιγμή δεν είναι αυτός ο στόχος μας, αλλά και κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στη Γλασκώβη», δήλωσε ο προπονητής της Laurent Meuwly στην Telesport.

Ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που θα διεξαχθεί 1-3 Μαρτίου στη Γλασκώβη, η Bol θα αγωνιστεί επίσης στο Λιεβίν στις 10 Φεβρουαρίου πριν το πρωτάθλημα Ολλανδίας που έχει προγραμματιστεί το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου.

Στο Μετς θα αγωνιστούν επίσης ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου Jason Joseph και οι Γάλλοι Pascal Martinot-Lagarde και Aurel Manga στα 60 μέτρα με εμπόδια ανδρών, ενώ η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης κλειστού στίβου Nadine Visser θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μ. με εμπόδια, Tobi Amusan στα 60μ. εμπόδια.

Στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, ο Ελβετός Dominic Lobalu και ο πρόσφατα πρωταθλητής Ευρώπης cross country, ο Γάλλος Yann Schrub επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στα 3000 μέτρα, ενώ στα 800μ. θα αγωνιστούν η Βρετανίδα Jemma Reekie, η Diribe Welteji από την Αιθιοπία και η Halimah Nakaayi από την Ουγκάντα.