Στο Παγκρήτιο το Σάββατο η ημερίδα στίβου ΑμεΑ που κρίνει την πρόκριση στο Τόκιο

 Runbeat Team   14:32 24-03-2021  

Στο Παγκρήτιο το Σάββατο η ημερίδα στίβου ΑμεΑ που κρίνει την πρόκριση στο Τόκιο


Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο θα φιλοξενηθεί το προσεχές Σάββατο 27/03 η ημερίδα ανοικτού στίβου ΑμεΑ, η οποία θα αποτελέσει και όριο πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην ημερίδα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 40 κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, οι οποίοι ευελπιστούν σε πολύ καλές επιδόσεις ικανές να ανοίξουν κάποια θέση για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του προσεχούς καλοκαιριού.

Ουσιαστικά η ημερίδα αποτελεί την προτελευταία ευκαιρία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για τη συμμετοχή τους στο Τόκιο και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Στον αγώνα θα πάρει μέρος και ο Μανώλης Στεφανουδάκης παρότι έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα, όπως και ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στη σφαιροβολία Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα αγωνιστεί και στα 400μ.

Τα βλέμματα θα είναι κυρίως στραμμένα στο μήκος ανδρών, όπου θα πάρουν μέρος σπουδαίοι αθλητές όπως ο Στέλιος Μαλακόπουλος, ο Γιώργος Κωστάκης και ο Κώστας Καμαράς, αλλά και στα 400μ. όπου ξεχωρίζει η παρουσία των Μαλακόπουλου και Γιάννη Σεβδικαλή.

Από τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παγκρήτιο θα καθοριστεί στο 95% η αποστολή της Ελλάδας για το Τόκιο, ενώ η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης θα δοθεί σε μία ημερίδα που θα διεξαχθεί ως τις 27 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν πρώτα σε rapid test πριν πάρουν το ΟΚ για να εισέλθουν στο Παγκρήτιο και να αγωνιστούν.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής: