Στο Ταλίν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23

 Runbeat Team   17:18 25-05-2021  

Στο Ταλίν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23


Μόλις λίγες ημέρες κράτησε η αγωνία των αθλητών και αθλητριών στίβου Κ23 για το μέλλον του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί 8-11 Ιουλίου στη Νορβηγία και το οποίο αναβλήθηκε καθώς η Κυβέρνηση της χώρας δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή του λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν εξαιτίας του covid19.  

Τελικά βρέθηκε η λύση και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας τις ίδιες ημερομηνίες που είχε αρχικά οριστεί.

Η ΕA με τον τρόπο αυτό διατήρησε το αγωνιστικό ενδιαφέρον της κατηγορίας Κ23, δεδομένο του ότι η πιθανή ακύρωση των αγώνων, θα αναπροσάρμοζε καθοριστικά τα αγωνιστικά πλάνα αθλητών και αθλητριών σε όλη την Ευρώπη. Η χώρα μας έχει δυνατή ομάδα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού ήδη είναι πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν πετύχει τα όρια κι έχουν δείξει πως μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλια και καλά πλασαρίσματα. Στο Ταλίν θα διεξαχθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20. Στη συγκεκριμένη πόλη είχε φιλοξενηθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2015. Οι Εσθονοί είχαν προτείνει να αναλάβουν την διοργάνωση και να δώσουν λύση στο ζήτημα, αμέσως μόλις είχε γνωστό από τους Νορβηγούς ότι υπάρχει ζήτημα έγκρισης των αγώνων από την Κυβέρνηση της χώρας.