Στο Χένγκελο για ένα ακόμη ρεκόρ ο Mondo Duplantis

 Runbeat Team   10:01 17-04-2023  

Στο Χένγκελο για ένα ακόμη ρεκόρ ο Mondo Duplantis


Περιζήτητος είναι ο Mondo Duplantis στις διοργανώσεις του καλοκαιριού καθώς το όνομά του έχει συνδεθεί με τη λέξη ρεκόρ είτε αυτό αφορά σε παγκόσμιο, είτε σε διοργάνωσης.

Ο Σουηδός επιλέγει προσεκτικά τους αγώνες που θα δώσει με στόχο να είναι απόλυτα έτοιμος στις μεγάλες διοργανώσεις. Όσα μίτινγκ έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή του το ανακοινώνουν άμεσα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το μίτινγκ FBK, μία «χρυσή» συνάντηση του World Athletics Continental Tour, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου στο Χένγκελο της Ολλανδίας.

 

Ο Duplantis θα διεκδικήσει την τρίτη του νίκη στο Fanny Blankers-Koen Stadium, ενώ θα επιδιώξει βελτιώσει το ρεκόρ συνάντησης, το οποίο είχε πετύχει ο ίδιος ξεπερνώντας τα 6.10μ. το 2021. Μάλιστα αυτή είναι η καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ επί ολλανδικού εδάφους στο επί κοντώ.

Ο Σουηδός ήταν «παρών» και στην περυσινή διοργάνωση, όμως λόγω του κρύου και της βροχής δεν μπόρεσε να φτάσει όσο ψηλά ήθελε σταματώντας στα 6.01μ.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο Duplantis μιλώντας για τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο μίτινγκ τόνισε: «Θα είναι η τρίτη φορά που θα αγωνιστώ στο FBK. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις ειδικά από την πρώτη φορά που αγωνίστηκε εκεί το 2021 καθώς σημείωσα ρεκόρ αγώνα ξεπερνώντας τα 6.10μ. Ο κόσμος δημιουργεί πάντα μία εκπληκτική ατμόσφαιρα που μου δίνει επιπλέον ενέργεια. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να τα ξαναζήσω όλα. Εξάλλου η διοργάνωση επιτρέπει επιδόσεις υψηλού επιπέδου, οπότε θέλω να δω τι θα καταφέρω φέτος».

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Χέγνκελο, οι Femke Bol και Lieke Klaver.