Στόχος η βελτίωση για Στεφανιδη και Τεντόγλου

 Runbeat Team   15:00 05-02-2021  

Στόχος η βελτίωση για Στεφανιδη και Τεντόγλου


Πλούσια θα είναι η αγωνιστική δράση για τους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες στίβου το σαββατοκύριακο. Αρκετοί είναι αυτοί που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα μίτινγκ που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Έτσι, η Κατερίνα Στεφανίδη θα βρεθεί στην πόλη Ρουέν της Γαλλίας για το 2ο αγώνα της φετινής σεζόν, ενώ στο ίδιο μίτινγκ θα αγωνιστεί επίσης στο επί κοντώ και η Ελένη Πόλακ. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο θα επιδιώξει να βελτιώσει το 4.61μ. που είχε στο Τουρκουά και να βρει τα πατήματά της ενόψει του Ευρωπαϊκού.

Η Πόλακ από την πλευρά της θα κάνει ντεμπούτο καθώς έμεινε πίσω λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε. Το καλοκαίρι κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.70 μ. και να δείξει σταθερότητα σε μεγάλα άλματα γεγονός που της επιτρέπει να σκέφτεται μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν.

Αύριο Σάββατο 6/2 θα δώσει το 2ο αγώνα της χρονιάς και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Μετς της Γαλλίας.

Στην Καρλσρούη ο Τεντόγλου είχε καλύτερο άλμα στα 8.05μ., όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος καθώς γνωρίζει ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και θέλει να το δείξει στο Μετς. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θα βρεθεί αντιμέτωπος για δεύτερη φορά φέτος με τον Κουβανό Μάικελ Μασό που στην Καρλσρούη ήταν δεύτερος με 8,08 μέτρα. Ο Τεντόγλου μετά το Μετς θα επιστρέψει στην Αθήνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Μαδρίτης στις 24 Φεβρουαρίου, στον τελευταίο αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στη Γαλλία θα κάνει το ντεμπούτο του ο νεαρός άλτης του τριπλούν, Ανδρέας Πανταζής, ο οποίος ξεπέρασε το σοβαρό τραυματισμό που είχε πέρυσι και στόχος του για φέτος είναι η μία καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Μίτινγκ σε Σερβία και Βουλγαρία

Οι ελληνικές συμμετοχές δε σταματούν εκεί καθώς στο μίτινγκ του Βελιγραδίου θα συμμετάσχει η Αναστασία Μαρινάκου, η οποία θα αγωνιστεί τόσο στα 1.500 μ. όσο και στα 3.000 μ. έχοντας στην άκρη του μυαλού της την επιστροφή σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει η Κορίνα Πολίτη, που θα τρέξει τόσο 200 όσο και 400μ., ενώ στα 400μ. θα κάνει τον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, η Ανδριάνα Φέρρα. Στο ίδιο μίτινγκ θα κάνει ντεμπούτο και η Κατερίνα Δαλάκα στα 200μ. Ο Χρήστος Κοτίτσας πάει στη Σερβία με στόχο να κατέβει το 1.50.00 στα 800 μέτρα. Στο Βελιγράδι θα αγωνιστεί και ο Χρήστος Παπούλιας στα 3.000 μέτρα.

Την ίδια ώρα στη Σόφια της Βουλγαρίας θα τρέξει η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 60μ., στην πρώτη της κούρσας στην κατηγορία Κ20, ενώ στην εκκίνηση του αγωνίσματος θα είναι και η Αλάνα Μπέρν. Στα 60μ. ανδρών θα τρέξουν ο Θοδωρής Βροντινός και ο Δημήτρης Χρυσάφης με τον πρώτο να θέλει επίδοση κάτω από το 6.86 του ντεμπούτου του και τον δεύτερο να ξεκινήσει δυναμικά τη χρονιά. Ο Κυριάκος Ζώτος και η Σοφία Καϊσίδου θα συμμετάσχουν στη σφαιροβολία και θα επιδιώξουν από νωρίς επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων τους.