Στόχος το Ευρωπαϊκό της Ρώμης για Γκούσιν και Πεσιρίδου

 Runbeat Team   9:55 06-10-2023  

Στόχος το Ευρωπαϊκό της Ρώμης για Γκούσιν και Πεσιρίδου


Με τις μνήμες ακόμη νωπές από τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι αθλητές και αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασία τους για τη νέα ολυμπιακή χρονιά.

Μιας χρονιάς που δε δεσπόζουν μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, αλλά και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, διοργάνωση που θα αποτελέσει – και ορθά – βασικό στόχο πολλών Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

 

Η Τατιάνα Γκούσιν και η Ελισάβετ Πεσιρίδου έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες την προετοιμασία τους για την επόμενη χρονιά με απώτερο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, αλλά και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

“Η χρονιά θέλει σωστή διαχείριση γιατί έχει δύο σημαντικές διοργανώσεις, που μας ενδιαφέρουν. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ο βασικός μας στόχος. Είναι μια διοργάνωση που θα γίνει τον Ιούνιο και αυτό σημαίνει πως τέλος Μαΐου θα κλείσει η διαδικασία πρόκρισης. Τα κορίτσια θα κάνουν αγώνες στον κλειστό για να πάρουν βαθμούς στο ράνκινγκ, ωστόσο η προετοιμασία θα είναι σαν να πηγαίνουμε για τον ανοιχτό στίβο”, είπε η ομοσπονδιακή τεχνικός Ιωάννα Σιώμου. “Εννοείται πως στο μυαλό των κοριτσιών υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί του Παρισιού, που θα γίνουν δυο μήνες μετά”.

Η Γκούσιν το 2023 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστη, ενώ το 2022 ήταν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου. Η αθλήτρια το 2024 θα διεκδικήσει την πρώτη της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Πεσιρίδου το 2016 ήταν έκτη στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα 100 μ. εμπ. και συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η αθλήτρια. που έμεινε οριακά εκτός πρόκρισης για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, ξεκίνησε τη χρονιά με στόχο να είναι παρούσα και στις δύο σημαντικές διοργανώσεις του 2024.

Την προετοιμασία της για την επόμενη χρονιά ξεκίνησε και η πρωταθλήτρια του ύψους Ελευθερία Χριστογεώργου, που γυμνάζεται από φέτος στο γκρουπ της Ιωάννας Σιώμου. “Ανάλογο πρόγραμμα θα έχει και η Ελευθερία, που επίσης θα διεκδικήσει θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης”, κατέληξε η έμπειρη τεχνικός.