Στόχος το μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για τον Μ. Τεντόγλου

 Runbeat Team   15:36 07-01-2022  

Στόχος το μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για τον Μ. Τεντόγλου


Ο Μίλτος Τεντόγλου διένυσε μία εξαιρετική χρονιά το 2021, καθώς ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου με τρομερές εμφανίσεις και κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματός του.

Ο άλτης του μήκους, παρότι στη διάρκεια του 2021 αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο, αναδείχθηκε «χρυσός» ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό.

 

Ο αθλητής ξεπέρασε τον περσινό τραυματισμό, ωστόσο δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα της προπόνησης του. «Σημασία έχει να κρατάς τον αθλητή υγιή ακόμη κι αν πρέπει να θυσιάσεις κομμάτι από την προπόνηση του. Αυτό κάναμε πέρυσι, αυτό κάνουμε σε μικρότερο βαθμό και φέτος», είπε ο τομεάρχης αλμάτων και προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο Τεντόγλου επέστρεψε από τα Γρεβενά και συνεχίζει τις προπονήσεις του στο κλειστό του ΟΑΚΑ με στόχο την διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, εκεί όπου θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και το τρίτο σε διοργάνωση κλειστού, αφού έχει ήδη δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Με προβληματίζει η κατάσταση με τον covid-19 και αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει στον προγραμματισμό των αγώνων. Θα ξεκινήσει τις εμφανίσεις του τον Φεβρουάριο και ο στόχος είναι να κάνει τρεις αγώνες στο εξωτερικό κι έναν στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από την πανδημία», συμπλήρωσε ο Γιώργος Πομάσκι.

 

Την προετοιμασία της για τους αγώνες του κλειστού συνεχίζει και η πρωταθλήτρια του τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη, που επίσης θα διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα για το Βελιγράδι. «Θα κάνει σίγουρα αγώνες στην Ελλάδα και ανάλογα με την κατάσταση στην Ευρώπη, θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και με μίτινγκ στο εξωτερικό», είπε ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Γιώργος Πομάσκι αναφέρθηκε και στην πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, η οποία μετά τους Ολυμπιακούς δεν έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της και δεν τον έχει ενημερώσει για το αν θα συνεχίσει τον αθλητισμό. «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είπαμε να πάρει το χρόνο της, να σκεφτεί και να αποφασίσει τι θα κάνει. Από τότε δεν έχω μιλήσει μαζί της και δεν με έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της».