Στόχος το πανελλήνιο ρεκόρ σφυροβολίας για την Σταματία Σκαρβέλη

 Runbeat Team   11:09 28-04-2023  

Στόχος το πανελλήνιο ρεκόρ σφυροβολίας για την Σταματία Σκαρβέλη


Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Σταματία Σκαρβέλη στο μίτινγκ Drake Relays που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο Ντε Μόιν της Αϊόβα.

Η Ελληνίδα σφυροβόλος με καλύτερη βολή στα 69.57μ. κατέκτησε την 5η θέση στη διοργάνωση και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Στόχος της είναι αγώνα με τον αγώνα να παρουσιάζεται καλύτερη και σταδιακά να είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους της.

 

Η Σκαρβέλη ξεκίνησε τον αγώνα της με 67.13 μ. και διαδοχικά πέτυχε 67.21 μ., 66.11 μ., 67.97 μ., άκυρη και 69.57 μ. στην τελευταία της βολή.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άντερσεν Μπρουκ και συναθλήτρια της Σκαρβέλη στο γκρουπ του Νάθαν Οτ, με 78.69 μέτρα.

Όπως τόνισε η αθλήτρια μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, «Φέτος ξεκίνησα την προπόνηση λίγο αργότερα σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Με τον νέο μου προπονητή κάναμε πολλές αλλαγές στην τεχνική. Είμαι ικανοποιημένη από τους δύο αγώνες που έκανα στη σεζόν». Η αθλήτρια το 2022 κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 70 μ. και να κάνει μια σειρά δυνατών αγώνων.

Μπορεί να μη κατάφερε να πετύχει τη διάκριση στους αγώνες στόχους, ωστόσο έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να βλέπει καλές παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις. Η αθλήτρια έχει θέσει υψηλούς στόχους για το 2023. «Θέλω να αγωνιστώ στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και να βελτιώσω το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφυροβολία». Το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα είναι 72,10 μ. και ανήκει στην Στέλλα Παπαδοπούλου από το 2008.