Susana Rodriguez: Η χρυσή παραολυμπιονίκης στο τρίαθλο που βοήθησε στη μάχη κατά του κορωνοϊού

 Runbeat Team   15:00 30-08-2021  

Susana Rodriguez: Η χρυσή παραολυμπιονίκης στο τρίαθλο που βοήθησε στη μάχη κατά του κορωνοϊού


Η Ισπανίδα Susana Rodriguez ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τρίαθλο των Παραολυμπιακών Αγώνων για αθλητές με προβλήματα όρασης (PTVI). Η Ισπανίδα έχει αλμπινισμό και περιορισμένη όραση.

Η ιστορία της αθλήτριας είναι μοναδική, καθώς κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της πανδημίας βοήθησε τους γιατρούς να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό. Κυρίως στις πρώτες μέρες, όταν τα πράγματα στην Ισπανία ήταν πολύ δύσκολα, η Rodriguez βρέθηκε στο πλευρό πολλών πολιτών βοηθώντας τους τηλεφωνικά, με οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με τυχόν συμπτώματα που εμφάνιζαν.

 

«Κατάλαβα ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες δεν θα γίνουν το 2020 αρκετά πριν γίνει επίσημο», είχε πει στο παρελθόν η γιατρός – τριαθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Μετά την αναβολή της διοργάνωσης πέρυσι, η Ισπανίδα αφοσιώθηκε στη βοήθεια των πολιτών, χρησιμοποιώντας την ειδίκευσή της στην ιατρική και την αποκατάσταση, ενώ παράλληλα προπονήθηκε σκληρά για να εμφανιστεί έτοιμη για τη διοργάνωση, κυρίως με προπονήσεις σε ποδήλατο.

Για να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, η Susana Rodriguez μαζί με την βοηθό της, Sara Loehr χρειάστηκε να τρέξει τα 5 χιλιόμετρα του αγώνα σε 20:56, ενώ στο ποδήλατο οι δύο αθλήτριες έφτασαν και έως τα 38 χιλιόμετρα την ώρα!