Συγκλονιστική εξομολόγηση από την παγκόσμια ρεκορντγούμαν McLaughlin για τη ψυχολογική πίεση που βιώνουν οι αθλητές (Vid)

 Runbeat Team   18:01 24-08-2021  

Συγκλονιστική εξομολόγηση από την παγκόσμια ρεκορντγούμαν McLaughlin για τη ψυχολογική πίεση που βιώνουν οι αθλητές (Vid)


Λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, η Αμερικανίδα δρομέας Sydney McLaughlin αποφάσισε να μαγνητοσκοπήσει ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφει τα συναισθήματά της σχετικά με όσα ένιωθε εκείνη την περίοδο. Η McLaughlin συγκλονίζει στο βίντεο που δημοσίευσε στα social media, καθώς με δάκρια στα μάτια περιγράφει τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι αθλητές σε περιόδους πίεσης, και πόσο αρνητικά μπορούν να τους επηρεάσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τράβηξα αυτό το βίντεο δύο ημέρες μετά τα Ολυμπιακά Trials, με σκοπό να εκτονώσω την απογοήτευσή μου. Παρακολουθώντας το τώρα, αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα βαθύτερο μήνυμα από τα συναισθήματά μου που νομίζω ότι οι άλλοι ίσως χρειαστεί να ακούσουν.

 

Ακόμα και στην επιτυχία, μπορεί να υπάρχει πόνος. Ακόμα και στον θρίαμβο, μπορεί να υπάρξουν στεναχώριες. Αλλά το πως θα ανταποκριθείτε και ο τρόπος που θα δείτε αυτές τις καταστάσεις σας δίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη και αλλαγή.

Είμαι πολύ ευγνώμων για όλα όσα έγιναν φέτος. Αλλά αυτό για το οποίο είμαι περισσότερο ευγνώμων, είναι το “ανανεωμένο” μου μυαλό που μου επέτρεψε να δω αυτό το βίντεο και να συνειδητοποιήσω τις αλλαγές που κάνει ο Χριστός στη ζωή μου» αναφέρει στην περιγραφή του βίντεο η Αμερικανίδα.

Η Sydney McLaughlin συγκινεί με όσα λέει στο βίντεο, καθώς μεταξύ άλλων τονίζει πως: «Το όνειρο κάθε νεαρού αθλητή στίβου είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να γίνει ουσιαστικά η καλύτερη έκδοση του εαυτού του. Ακόμα και φέτος, αυτή την πολύ ιδιαίτερη χρονιά για εμένα, που έχω μεγάλη ανάπτυξη σωματικά, αθλητικά και πνευματικά, νομίζω ότι περνάω διαρκώς ένα τεστ πίστης.

Τρεις μέρες πριν έφτασα στο υψηλότερο σημείο της καριέρας μου, έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ και πολλοί άνθρωποι γύρω μου δεν αντέδρασαν όπως περίμενα. Τα άτομα που περίμενα ότι θα είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι για εμένα, ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα.

Δεν θέλω φήμη, θέλω απλά σεβασμό».

 

Η σπρίντερ στη συνέχεια εξέφρασε την απογοήτευσή της για τους ανθρώπους γύρω της, που δεν αντέδρασαν όπως περίμενε σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας της.

«Με κάνει να “τρελαίνομαι”. Οι άνθρωποι που ήταν συναθλητές μου, που με παρακολουθούσαν να “πεθαίνω” κάθε μέρα στην προπόνηση, πιστεύουν ότι στέκομαι εδώ σήμερα επειδή έχω υποστηρικτές. Δεν μπορώ να ελέγξω ποιος μου κάνει follow στα social media, αλλά μπορώ να ελέγξω τι κάνω στο αθλητικό κομμάτι, και αυτό είναι το πράγμα που δεν σέβεται ο κόσμος».

«Είμαι ευγνώμων για την πλατφόρμα που έχω αυτή τη στιγμή. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να προσεγγίσω ανθρώπους. Αλλά δεν το θέλω, όπως όταν λέω ότι δεν θέλω τη φήμη, το εννοώ. Είναι τοξικό. Πραγματικά, με αρρωσταίνει σωματικά.

Όταν επέστρεψα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν από τα Trials, άρχισα να έχω άγχος επειδή κοιτάτε τι κάνουν όλοι οι άλλοι, τι δημοσιεύουν οι άλλοι, πόσους υποστηρικτές έχουν και αυτό σε αρρωσταίνει σωματικά».