Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών: «Δεν θα επιτρέψουμε σε μία μικρή μερίδα να κάνει τον Παραολυμπιακό αθλητισμό συνδικαλιστικό συνεργείο»

 Runbeat Team   16:00 07-01-2023  

Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών: «Δεν θα επιτρέψουμε σε μία μικρή μερίδα να κάνει τον Παραολυμπιακό αθλητισμό συνδικαλιστικό συνεργείο»


Ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση αναφορικά με την αντίδραση του Πανελληνίου Συνδέσμου Προπονητών Παραολυμπιακών Αθλημάτων για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ουσιαστικά ζήτησε την κατάργηση του Συνδέσμου και τη μη χρήση του ονόματος «παραολυμπιακός», με τον Σύνδεσμο να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό». Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών απαντάει στον Σύνδεσμο, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την έκφραση «μαύρη σελίδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απαράδεκτη έκφραση «μαύρη σελίδα» που έγραψαν μία «παρέα» αυτοαποκαλούμενων Παραολυμπιακών προπονητών (δεν υφίσταται όρος «Ολυμπιακός», ούτε «Παραολυμπιακός» προπονητής, τόσο νομικά όσο και φιλολογικά) και δεν δίστασαν να λοιδορήσουν και να συκοφαντήσουν, με απώτερο σκοπό την δολοφονία χαρακτήρα του Χρυσού Παραολυμπιονίκη και μέλος του Συλλόγου μας, Γεώργιου Καπελλάκη. 

 

Πέραν αυτού, προέβησαν σε απαράδεκτους και μισαναπηρικούς χαρακτηρισμούς για το σύνολο των Ελλήνων Παραολυμπιονικών.

Ανέφεραν, ότι ανέδειξαν και έβγαλαν από τα σπίτια τους, τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες. Αυτό γυρνάει την ελληνική πολιτεία 100 χρόνια πίσω και φυσικά δεν πρεσβεύει καμία από τις αρχές του Παραολυμπιακού κινήματος.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες στέκονται πάντα στο πλευρό των προπονητών τους με αίσθημα ισότητας και ευγνωμοσύνης για ότι αυτοί προσφέρουν. Είναι γνωστό ότι πάντα προσπαθούμε για να αναδειχτεί ο ρόλος τους, τόσο μέσω των οικονομικών επιβραβεύσεων, όσο και με διευκολύνσεις στην εργασία τους (αθλητικές άδειες). Οι Έλληνες παραολυμπιονίκες θέλουν και έχουν κάνει πράξη, να έχουν δίπλα τους προπονητές τους. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε μία μικρή μερίδα που στόχο έχει, μικροσυνδικαλιστικά οφέλη και την ένταξή τους σε κομματικά ψηφοδέλτια, να κάνουν τον Παραολυμπιακό αθλητισμό συνδικαλιστικό συνεργείο. Άλλωστε, η «παρέα» αυτή, των χαμηλόμισθων αλλά παράλληλα με υψηλές οικονομικές επιβραβεύσεις, θέλει να χρησιμοποιήσει τον όρο «Παραολυμπιακός» με δόλο, προκειμένου να έχει ευκαιριακά οικονομικά και πολιτικά οφέλη και έχοντας την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες προπονητές αθλητών με αναπηρία είναι μόνο 20 με 25 άτομα, καθώς δεν προσκάλεσε ουδέποτε την πλειονότητα των προπονητών των Ελλήνων Παραολυμπιονικών και αθλητών με αναπηρία.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξίας των Ελλήνων Παραολυμπιονικών είναι αδιαπραγμάτευτη».