Συνολικά 49 μεταλλιούχοι του Όρεγκον θα αγωνιστούν στις 6/8 στην Πολωνία

 Runbeat Team   15:06 27-07-2022  

Συνολικά 49 μεταλλιούχοι του Όρεγκον θα αγωνιστούν στις 6/8 στην Πολωνία


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικά εικοσιτετράωρα από την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον και ήδη οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν προγραμματίσει τον επόμενο αγώνα τους.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Wanda Diamond League που θα διεξαχθεί στις 6 Αυγούστου στη Silesia Kamila Skolimowska στην Πολωνία, το «παρών» θα δώσουν πολλοί μεταλλιούχοι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 

Συνολικά, όπως έγινε γνωστό, θα αγωνιστούν 49 κάτοχοι μεταλλίων, εκ των οποίων οι 19 κατέκτησαν χρυσά στο Όρεγκον.  

Ανάμεσά τους ο Αμερικανός Michael Norman και ο Kirani James από τη Γρενάδας, οι κάτοχοι του χρυσού και ασημένιου μεταλλίου στα 400μ. Επίσης, παρούσα θα είναι η νικήτρια των 400 μέτρων γυναικών Shaunae Miller-Uibo από τις Μπαχάμες, η οποία θα αγωνιστεί στα 200μ. και θα βρεθεί απέναντι από την Τζαμαϊκανή Shericka Jackson.

Η Jackson κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ., πίσω από τη συμπατριώτισσά της Shelly-Ann Fraser-Pryce, η οποία επίσης θα αγωνιστεί στα 100μ. στην Πολωνία. Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και τα 100 μέτρα ανδρών καθώς θα πρωταγωνιστήσουν οι Fred Kerley και Trayvon Bromell.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, ο Αμερικανός Ryan Crouser κέρδισε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στη σφαιροβολία στο Όρεγκον, κερδίζοντας τον συμπατριώτη του Joe Kovacs. Οι δυο τους θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι, ενώ «παρών» θα είναι και ο Ολυμπιονίκης Wojciech Nowicki στη σφυροβολία ανδρών.

Στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι επίσης αυτή του «χρυσού» Παγκόσμιου πρωταθλητή στα 400μ. εμπ., του Βραζιλιάνου Alison Dos Santos, αλλά και του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη  στα 400 μέτρα, Marileidy Paulino.

Τέλος, τη δική του παράσταση αναμένεται να δώσει για μία ακόμη φορά ο Σουηδός αστέρας του επί κοντώ, Mondo Duplantis, ο οποίος πριν λίγες ημέρες κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 6.21μ.