Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στα «Βενιζέλεια» στις 30/5

 Runbeat Team   11:19 19-05-2021  

Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στα «Βενιζέλεια» στις 30/5


Αντίστροφα μετρούν οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού για τη διεξαγωγή του διεθνούς μίτινγκ «Βενιζέλεια», τα οποία θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου στα Χανιά στο στάδιο «Έλενας Βενιζέλου».

Με την ένταξή του στην κατηγορία Bronze της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας το μίτινγκ θα δώσει σημαντικά bonus στους Έλληνες και ξένους αθλητές για να βελτιώσουν την θέση τους στο ranking στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. Αυτό σημαίνει ότι στους αγώνες θα πάρουν μέρος ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες και ξένους αθλητές.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον ΑΟ Χανίων, τον Κύδωνα και τον Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με τους έως σήμερα συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων εργάζεται στην κατεύθυνση να εξασφαλίσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την καλύτερη επιλογή Ελλήνων και ξένων αθλητών και την όσο το δυνατόν άψογη διοργάνωση. Ήδη πολλές τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις, αλλά και δημόσιοι φορείς και οργανισμοί έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή και επιθυμία να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του στην καλύτερη προετοιμασία της διοργάνωσης.

Τα αγωνίσματα του διεθνούς μίτιγκ που θα διεξαχθούν φέτος σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι τα παρακάτω:

Ανδρών: 100μ – 400μ – 1500μ – Άλμα σε μήκος – Άλμα Τριπλούν – Σφαιροβολία - Σφυροβολία

Γυναικών: 100μ – 400μ – 800μ – 100μ εμπόδια – Άλμα Τριπλούν – Άλμα σε ύψος

Επιπλέον θα υπάρχουν και αγωνίσματα με τη συμμετοχή των τοπικών αθλητών.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το ισχύον Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ που έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ,ενώ θα υπάρχει και ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση από την κρατική τηλεόραση.