Τα δύο μετάλλια στο Ντουμπάι δείχνουν το δρόμο προς το Τόκιο

 Runbeat Team   13:16 13-02-2021  

Τα δύο μετάλλια στο Ντουμπάι δείχνουν το δρόμο προς το Τόκιο


Για 10η συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε φέτος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για αγώνες ο Μανόλης Στεφανουδάκης, για 10η συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει στην Ελλάδα με δύο μετάλλια στις αποσκευές του!

Ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης απέδειξε και φέτος ότι ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου αθλητισμού κατακτώντας δύο ασημένια μετάλλια, ένα στον ακοντισμό που αποτελεί και το βασικό του αγώνισμα και ένα στη σφαιροβολία που παραδοσιακά κάθε χρόνο αγωνίζεται στο Ντουμπάι.  

Από το 2011 έως σήμερα για τον Μανόλη Στεφανουδάκη το αγωνιστικό του πέρασμα από το Ντουμπάι κρίνεται απαραίτητο. Βρίσκει άλλωστε τις κατάλληλες συνθήκες και δυνατούς αντιπάλους. Έτσι και φέτος συμμετείχε τόσο στο 12th Fazza International Para Athletics Championships - Dubai 2021 World Para Athletics Grand Prix όσο και στο Fazza World Para Athletics Grand Prix. Στο πρώτο αγωνίστηκε στον ακοντισμό στην μεικτή κατηγορία F53-54, όπου με βολή στα 28.80μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο την περασμένη Τετάρτη και στο δεύτερο στη σφαιροβολία χθες Παρασκευή στην κατηγορία F54, όπου επίσης ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου κατακτώντας τη 2η θέση με βολή στα 8.13μ.


Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν φέτος λόγω της πανδημίας του covid19 ο Μανόλης Στεφανουδάκης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις διοργανώσεις που συμμετείχε τονίζοντας ότι στο στάδιο του Dubai Club for People of Dettermination υπήρχαν αυστηρά μέτρα με αρκετό έλεγχο πριν την είσοδο στο στάδιο, με θερμομέτρηση, επίδειξη αρνητικού PCR Τεστ, απολύμανση αντικειμένων, απολύμανση αθλητών και συνοδών σε ειδικό μηχάνημα, αντισηπτικά σε όλους τους χώρους, περιορισμένο αριθμό αθλητών και συνοδών στον αγωνιστικό χώρο, περιορισμένες θέσεις στις κερκίδες και συνεχή απολύμανση του σταδίου.

Στις δηλώσεις του λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Μανόλης Στεφανουδάκης τόνισε: «Γυρνάμε πίσω με δύο ασημένια μετάλλια από μια διεθνή διοργάνωση που παρά την πανδημία είχε αρκετές συμμετοχές με υψηλές επιδόσεις. Επιστρέφοντας συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για την επόμενη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην Τυνησία, ελπίζοντας ότι δε θα μας σταματήσουν τα μέτρα λόγω Covid-19. Για φέτος απώτερος στόχος μας είναι μία αξιόλογη εμφάνιση στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους, που παλεύουμε σε καθημερινή βάση για να προετοιμαστούμε και να μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τους προπονητές μου Ιπποκράτη Σκαντζάκη και Ιάκωβο Ιωαννίδη.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μου που μου δίνουν την δυνατότητα να κάνω προετοιμασία παρέχοντας μου οικονομική ενίσχυση σε ότι αφορά τον αθλητικό μου εξοπλισμό, τον ρουχισμό αλλά κυρίως τα ταξίδια του εξωτερικού μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανέβω στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος μου».