«Τέλος εποχής» για τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη

 Runbeat Team   11:59 29-08-2021  

«Τέλος εποχής» για τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη


Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από 35 χρόνια επιτυχιών πήρε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, ο οποίος στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο κατέκτησε την 4η θέση στα 100μ. ύπτιο κατηγορίας S12. Ο Ταϊγανίδης κλείνει τον κύκλο του ως αθλητής έχοντας πανηγυρίσει 10 Παραολυμπιακά μετάλλια και πολλές άλλες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή «Ήταν οι τελευταίοι μου αγώνες σαν αθλητής. Τελειώνει μια σταδιοδρομία 35 ολόκληρα χρόνια σαν ενεργός αθλητής στη κολύμβηση με τον καλύτερο τρόπο».

Για τον ίδιο η 4η θέση ήταν τεράστια επιτυχία καθώς όπως εξηγεί: «Προσπάθησα να κερδίσω ένα ακόμη μετάλλιο για την χώρα μου, αυτό δεν μπόρεσε να έρθει γιατί 3 εβδομάδες πριν τους αγώνες, έπαθα ένα ατύχημα και ουσιαστικά ήρθα εδώ με το ιατρικό team του Σπύρου να κάνει τα πάντα για να μπορώ αρχικά να κολυμπήσω. Η τέταρτη θέση είναι μια θέση, η οποία την χάρηκα πάρα πολύ και τη δέχομαι για το τελείωμα μου. Είμαι ευτυχισμένος, είμαι χαρούμενος και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον πρόεδρο που είναι δίπλα μας, στηρίζει, τρέχει, δεν είμαστε παραπονεμένοι, είμαστε ενθουσιασμένοι και εύχομαι η συνέχεια να είναι πάρα πολύ καλύτερη».

Ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Όπως εξηγεί, «ουσιαστικά θα ήθελα αφού έχω τελειώσει σαν ενεργός αθλητής να ασχοληθώ μα την ανάπτυξη του δικού μου αθλήματος. Είναι ο χώρος που με έχει ευεργετήσει έχω κερδίσει τα πάντα από αυτό τον χώρο. Θα ήθελα τα νέα παιδιά να έρθουνε να αθληθούν να φύγουν από το Play station. Ο αθλητισμός δημιουργεί χαρακτήρα, δημιουργεί δύναμη και πιστεύω θέλουν να νιώσουν αυτή την χαρά όπως την ένιωσα και εγώ». Καταλήγοντας τονίζει: «Ευχαριστώ όλη την ομάδα που βρίσκεται εδώ αυτή την στιγμή και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες»…