Τέλος ο πρωταθλητισμός για τον Andrew Pozzi

 Runbeat Team   12:58 05-07-2024  

Τέλος ο πρωταθλητισμός για τον Andrew Pozzi


Την απόφασή του να κρεμάσει τα αθλητικά του παπούτσια πήρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 60μ. εμπ. κλειστού στίβου του 2018, Andrew Pozzi.

Ο Βρετανός αναμενόταν να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως ένας τραυματισμός του στέρησε τη συμμετοχή και παράλληλα τον έκανε να αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

 

«Οι τραυματισμοί ήταν πάντα οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές μου τα τελευταία 17 χρόνια. Παρότι πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά μου» ανέφερε μεταξύ άλλων στα social media.

Κατά τη διάρκεια της 15χρονης διεθνής καριέρας του, ο Pozzi στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στα 60μ. εμπ., ενώ αγωνίστηκε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθώ από τον πρωταθλητισμό», ανέφερε ο 32χρονος, ο οποίος πρόσφατα υπέστη σοβαρό κάταγμα στον αστράγαλο. «Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά και μία στιγμή που την αποδέχομαι γιατί έχω δώσει τα πάντα στον αθλητισμό και έχω πετύχει αρκετά πράγματα».