Τεντόγλου: «Πάμε για ένα άλμα στον προκριματικό και φύγαμε, δε χρειάζεται ούτε υπερβολές ούτε τρέλες»

 Runbeat Team   18:53 06-06-2024  

Τεντόγλου: «Πάμε για ένα άλμα στον προκριματικό και φύγαμε, δε χρειάζεται ούτε υπερβολές ούτε τρέλες»


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ο κορυφαίος άλτης του κόσμου. “Χρυσός” ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωτάθλημα και δις πρωταθλητής Ευρώπης. Στη Ρώμη ο Μίλτος Τεντόγλου ταξίδεψε για να κατακτήσει το τρίτο του διαδοχικό χρυσό στο διοργάνωση. Και η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν κάποιοι εκτιμούν πως ο Ιταλός Φουρλάνι μπορεί να του κόψει το δρόμο, ο Τεντόγλου είναι το απόλυτο φαβορί.

 

Ο αθλητής το πρωί της Παρασκευής (7/6), στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, θα κληθεί να περάσει τη διαδικασία του προκριματικού. Το όριο των 8,00 μ. είναι απόλυτα στις δυνατότητες του και δε αποτελέσει εμπόδιο στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της δουλειάς του.

“Πάμε για ένα άλμα στον προκριματικό και φύγαμε. Δε χρειάζεται ούτε υπερβολές ούτε τρέλες”, είπε ο αθλητής σε μια από τις τελευταίες του προπονήσεις στη Ρώμη εμφανώς χαλαρός και αισιόδοξος για την πορεία του στη διοργάνωση.

“Είμαι πάρα πολύ καλά και δε νιώθω πως μπορεί κάποιος να με ξεπεράσει. Πάντα υπολογίζω τους αντιπάλους μου. Και πιστεύω πως αν κάποιος μπορεί να με απειλήσει σε αυτόν τον αγώνα είναι ο Εχάμερ και όχι ο Φουρλάνι. Ο Ιταλός είναι καλός αθλητής, ωστόσο θεωρώ πως ακόμη είναι μικρός και θα έχει και την πίεση του κόσμου”, είπε ο Τεντόγλου στη Media Day της Ομοσπονδίας.

Και φαίνεται πως έχει δίκιο, καθώς στην Ιταλία η πίεση προς τον Φουρλάνι είναι μεγάλη, αφού οι συμπατριώτες του θεωρούν πως μπορεί να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη, γεγονός βέβαια που βαραίνει και δε δίνει φτερά στα πόδια του αθλητή. Ο Τεντόγλου έκανε τα άλματα την Τετάρτη και σήμερα την τελευταία του προπόνηση, όπου περιλάμβανε τόνωση με βάρη.