Τεντόγλου: «Τελειώνω χαρούμενος τη σεζόν – Θα μπορούσε να πάει καλύτερα»

 Runbeat Team   15:53 01-09-2023  

Τεντόγλου: «Τελειώνω χαρούμενος τη σεζόν – Θα μπορούσε να πάει καλύτερα»


Ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε την σεζόν του με τον ιδανικότερο τρόπο, λαμβάνοντας μέρος στο Diamond League της Ζυρίχης το βράδυ της Πέμπτης (31/8).

Ο 25χρονος άλτης του μήκους ξεκίνησε μια εκπληκτική παρουσία στον κλειστό στίβο που “σφραγίστηκε” με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης, αλλά και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για τη χειμερινή περίοδο με τα 8,41 μέτρα. 

 

Μέσα στο 2023 ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης στο Τόκιο πήρε μέρος σε 18 αγώνες σε κλειστό και ανοιχτό στίβο, με το όνομα του να φιγουράρει στην κορυφή των αποτελεσμάτων σε 14 από αυτούς. 

Στη Ζυρίχη ο Παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε τον τελευταίο του αγώνα για το 2023 με τη νίκη του στο τελευταίο άλμα, γεγονός που όπως είπε ο ίδιος δεν είχε… προγραμματίσει!

Ο αγώνας στη Ζυρίχη ήταν δύσκολος, γιατί είχε παρά πολύ κρύο σε σχέση με τη Βουδαπέστη και την Ελλάδα. Η θερμοκρασία άλλαξε απότομα για εμένα. Όταν συμβαίνει αυτό πονάνε οι αρθρώσεις μου και δυσκολεύομαι. Πονούσα αρκετά και ήμουν και κουρασμένος. Ζορίστηκα λίγο αλλά κατάφερα να κερδίσω”, τόνισε αρχικά ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι και συνέχισε: “Δεν είχα σκοπό να φτάσω στο έκτο άλμα για να κερδίσω. Όταν έκανα τα 8,04 μ. ήλπιζα να μην με περάσει κάποιος, αλλά δεν έγινε αυτό. Άφησα την τρίτη προσπάθεια πιστεύοντας ότι δεν θα χρειαστεί να κάνω και τις δυο επόμενες. Όταν όμως βρέθηκα τρίτος αναγκάστηκα να κάνω τις δυο τελευταίες προσπάθειες και τελικά κέρδισα”. 

 

Δύο χρυσά μετάλλια στους αγώνες στόχους της σεζόν σε κλειστό και ανοιχτό στίβο. Πλέον είναι ένας από τους λίγους αθλητές παγκοσμίως που έχουν ανέβει στην κορυφή του βάθρου σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις! Σπουδαίες παρουσίες και σε άλλες διοργανώσεις μέσα στη σεζόν… Κάπως έτσι γράφτηκε ο απολογισμός της χρονιάς για τον Μίλτο Τεντόγλου που ναι μεν είναι ευχαριστημένος, αλλά πάντα θέλει το κάτι παραπάνω. 

Τελειώνω χαρούμενος τη σεζόν. Θα μπορούσε να πάει και λίγο καλύτερα ίσως αν κέρδιζα κάποιο Diamond League ακόμη ή εάν έκλεινα τη σεζόν με μια μεγαλύτερη επίδοση, όμως, είμαι ευχαριστημένος”, κατέληξε ο Μίλτος Τεντόγλου.