Τέταρτη στη Ντόχα η Στεφανίδη με 4.74μ.-Άλμα στα 13.83μ. η Παπαχρήστου

 Runbeat Team   19:35 28-05-2021  

Τέταρτη στη Ντόχα η Στεφανίδη με 4.74μ.-Άλμα στα 13.83μ. η Παπαχρήστου


Στην 4η θέση τερμάτισε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ στο ντάιμοντ Λινγκ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ντόχα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε από τα 4.50μ., τα οποία πέρασε με τη 12η προσπάθεια, πέρασε με την 3η τα 4.64μ., ενώ το 4.74μ. το πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια. Εκεί ολοκλήρωσε και τον αγώνα της καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.84μ.

Νικήτρια του αγώνα με 4,84 μ. ήταν η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) που δείχνει πως θα είναι σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο υπόλοιπο της σεζόν και δεύτερη η Σάντι Μόρις επίσης με 4,84 μ., επίδοση που είναι φετινό της ρεκόρ. Η Χόλι Μπράντσοου ήραν τρίτη επίσης με 4,74 μ., ενώ την 4η θέση με την Ελληνίδα μοιράστηκε η Τίνα Σούτεϊ και έκτη με το ίδιο άλμα ήταν η Ιρίνα Ζουκ. Η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Αισθανόμουν καλά σήμερα, ωστόσο είχα μια δυσκολία να βρω το ρυθμό μου και αυτός ήταν και ο λόγο που έκανα κάποια άκυρα άλματα. Με αυτές τις συνθήκες ήταν ένας καλός αγώνα. Νιώθω καλά και έτοιμη για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Για τους επόμενους μήνες η βάση μου θα είναι η Ελλάδα, προκειμένου να κάνω αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Άλμα στα 13.83μ. η Παπαχρήστου

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να κάνει μεγάλο άλμα η Βούλα Παπαχρήστου που ήταν επίσης παρούσα στη Ντόχα συμμετέχοντας στο τριπλούν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 13,83 μ. (1,6), από τη δεύτερη προσπάθειά της. Η Παπαχρήστου ήταν άκυρη στο πρώτο και τρίτο της άλμα. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ως στόχο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο πρόκρισης. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γιουλιμάρ Ρόχαζ με 15,15 μέτρα.