Θα πέσουν… κορμιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

 Runbeat Team   9:35 04-12-2021  

Θα πέσουν… κορμιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου


Αντίστροφα μετρούν πλέον οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανωμάλου εδάφους, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο.

Η ελληνική ομάδα προετοιμάζεται στα Τρίκαλα και έχει ως στόχο την όσον το δυνατό καλύτερη παρουσία. Στο Δουβλίνο θα βρεθούν κορυφαίοι δρομείς από όλο τον κόσμο, ενώ η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοσίευσε τη λίστα με τους μετέχοντες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 

Το πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό φέτος καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δουβλίνο θα βρεθούν και οι έξι πρωταθλητές της τελευταίας διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια στη Λισαβόνα.

Πιο συγκεκριμένα παρούσα θα είναι η Κενυάτισσα πολιτογραφημένη στην Τουρκία, Yasemin Can, αλλά και ο Τούρκος Aras Kaya, οι οποίοι θα επιδιώξουν τον πέμπτο και τον τρίτο τίτλο τους αντίστοιχα στην κατηγορία γυναικών-ανδρών, ενώ ο Γάλλος Jimmy Gressier και η Δανή Anna Emilie Moller αφήνουν την κατηγορία U23 και θα επιδιώξουν να συνεχίσουν τις επιτυχίες τους και στη μεγάλη κατηγορία. 

Σίγουρα το μεγάλο αστέρι του πρωταθλήματος του Δουβλίνου είναι ο Jakob Ingebrigtsen. Ο Νορβηγός τέσσερις φορές πρωταθλητής U20 και Ολυμπιονίκης στα 1500 μέτρα θα αγωνιστεί ως άνδρας για πρώτη φορά και θα βρεθεί απέναντι από τον αδελφό του, Filip Ingebrigtsen, τον χρυσό Ολυμπιονίκη πριν από τρία χρόνια στο Tilburg.

Η Ιταλίδα Nadia Battocletti, η οποία ήταν νικήτρια στην κατηγορία U20 γυναικών το 2018 και το 2019, επέλεξε να αγωνιστεί στον αγώνα U23 στο Δουβλίνο. Στόχος της είναι το χρυσό μετάλλιο όπως είχε κάνει και στα 5000 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U23 στο Ταλίν.

 

Δυνατή ομάδα κατεβάζει, όμως και η Ιρλανδία. Ξεχωρίζουν οι πρωταθλητές Ευρώπης U20 στα 1500μ. και 3000μ., Cian McPhillips και Nick Griggs και Sarah Healy στον αγώνα U23

Θα υπάρξει απευθείας μετάδοση και των επτά προγραμματισμένων αγώνων στην αγγλική γλώσσα στον ιστότοπο European Athletics.