Θεσσαλονίκη: Ξεχώρισε με βολή στα 14,88 μέτρα η Μαρία Ραφαηλίδου

 Runbeat Team   19:03 20-01-2024  

Θεσσαλονίκη: Ξεχώρισε με βολή στα 14,88 μέτρα η Μαρία Ραφαηλίδου


Μεγάλη συμμετοχή είχε η ημερίδα κλειστού στίβου στο κλειστό προπονητήριο των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Οι παρουσίες σε όλα τα αγωνίσματα ήταν μεγάλη ενώ δεν έλειψαν και οι καλές επιδόσεις.

Ο Θοδωρής Βροντινός για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα διένυσε τα 60 μ. σε 6.77 και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών νικήτρια ήταν η Άννα Μπάρτσου με 7.78.





Με μεγάλη βολή άνοιξε τη χρονιά η Μαρία Ραφαηλίδου που έστειλε τη σφαίρα στα 14,88 μ., βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 της Λίμα. Η νεαρή έχει δείξει από πέρυσι πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και είναι σε θέση να διεκδικήσει συμμετοχή και διάκριση στις κορυφαίες ηλικιακές διοργανώσεις. Η αθλήτρια είχε τέσσερις βολές πάνω από τα 14,00 μ., ενώ συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ με την 4 κ. σφαίρα. Η αθλήτρια ανήκει στην κατηγορία Κ18 και την επόμενη εβδομάδα γίνεται 17 ετών.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Κώστας Γεννίκης, που ήταν νικητής στη σφαιροβολία με 18,26 μέτρα. Στο επί κοντώ η Ηρώ Βραδή ήταν νικήτρια με 3,80 μ., ενώ δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η 16χρονη Γεωργία Τρανού που ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ. Στο μήκος των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,44 μ., ενώ πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα του Χρήστου Χήτα με 7,38 μέτρα. Στο μήκος γυναικών πρώτη ήταν η Ναταλία Μπέση με 6,17 μέτρα και ακολούθησε η Ναταλία Σαρλάνη με 6,11 μέτρα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημερίδας στη Θεσσαλονίκη.