Θριαμβευτής με ρεκόρ διαδρομής ο Jacob Kiplimo στον ημιμαραθώνιο του  Ντουμπάι

 Runbeat Team   8:47 19-02-2022  

Θριαμβευτής με ρεκόρ διαδρομής ο Jacob Kiplimo στον ημιμαραθώνιο του  Ντουμπάι


Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν ο Jacob Kiplimo, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο Ras Al Khaimah που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο Ντουμπάι.

Ο πρωταθλητής από την Ουγκάντα ακολούθησε έναν γρήγορο ρυθμό στην επίπεδη διαδρομή του Ντουμπάι και έφτασε στη νίκη σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο (57:56) που έχει σημειωθεί στον συγκεκριμένο αγώνα ως τώρα. Παράλληλα αποτελεί τον καλύτερο χρόνο που έχει σημειωθεί μέσα στο 2022 σε ημιμαραθώνιο έως τώρα.

 

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του 21χρονου Kiplimo σε όσες διοργανώσεις έχει συμμετάσχει συμπεριλαμβανομένου και του Ημιμαραθωνίου της Λισαβόνας όπου σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 57:31.

Όσον αφορά στον αγώνα, ο Kiplimo κράτησε τους ανταγωνιστές του σε απόσταση σε όλη τη διάρκεια της απόστασης. Στα 10 χιλιόμετρα, ο Κενυάτης Rodgers Kwemoi και ο Abel Kipchumba προσπάθησαν να απειλήσουν ανεπιτυχώς τον Kiplimo. Μετά από το 15ο  χιλιόμετρο, ο Kwemoi ανέβασε την ταχύτητά του, όμως ήταν αργά για να φτάσει τον προπορευόμενο. Έτσι, αρκέστηκε στη 2η θέση τερματίζοντας σε 58:30 ενώ τρίτος ήταν ο Renju Kannur με 58:36.

Ο Kipchumba τερμάτισε τελικά όγδοος με το απογοητευτικό γι’ αυτόν 59:47.

Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών δεν σημειώθηκε κάποιο ρεκόρ. Νικήτρια ήταν η  Girmawit Gebru από την Αιθιοπία με χρόνο 1:04.14, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Hellen Obiri από την Κένυα με 1:04.22.