Το κλειστό στάδιο με τις προδιαγραφές για παγκόσμια ρεκόρ

 Runbeat Team   19:00 22-04-2022  

Το κλειστό στάδιο με τις προδιαγραφές για παγκόσμια ρεκόρ


Ένα πολύ ιδιαίτερο στάδιο άνοιξε τις πύλες του στις αρχές Απριλίου στη Βοστώνη. H New Balance είχε ξεκινήσει με ένα όραμα να κατασκευάσει ένα στάδιο με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές, πίσω από το οποίο βρισκόταν ο πρόεδρος Jim Davis.

 

Με τα χρόνια να περνούν, η εταιρία κατάφερε να το χτίσει, με την πολύ μεγάλη εγκατάσταση να στεγάζει γήπεδα μπάσκετ, στίβο, κι άλλα γήπεδα, όπως και αρκετές άλλες ανέσεις για τους αθλητές και όσους εργάζονται εκεί.

Το μεγαλύτερο… αξιοθέατο είναι το ταρτάν 200 μέτρων που υπάρχει στο στάδιο, το οποίο είναι «σχεδιασμένο για να είναι το γρηγορότερο στον κόσμο» όπως αναφέρει η New Balance. Αυτό συνέβη μέσω της αρχιτεκτονικής του ταρτάν, του οποίου την κατασκευή ανέλαβε ο πρώην Olympian Don Paige μαζί με την αρχιτεκτονική ομάδα, «βάζοντας» στο έργο όλη την γνώση και εμπειρία τους.





To ταρτάν παίρνει ειδική κλίση, βοηθώντας τους αθλητές να αναπτύξουν ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Σημαντική είναι επίσης και η «συμμετοχή» της επιφάνειας του ταρτάν στο στάδιο, η οποία έχει κατασκευαστεί από υλικό το οποίο δίνει μία πιο «bouncy» αίσθηση στους αθλητές.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης δοθεί και στον χώρο της προθέρμανσης των αθλητών, με την επιφάνεια να είναι η ίδια με εκείνη του σταδίου. Οι εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες τόσο για ελίτ, όσο και για ερασιτέχνες αθλητές.

Δείτε το στάδιο στο παρακάτω βίντεο: