Το μήνυμα του Ντομπρόμιρ Καραμαρίνοφ ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωνσταντινούπολης

 Runbeat Team   10:45 22-02-2023  

Το μήνυμα του Ντομπρόμιρ Καραμαρίνοφ ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωνσταντινούπολης


Αντίστροφα μετρούν πλέον οι κορυφαίοι ευρωπαίοι αθλητές και αθλήτριες για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου καθώς έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί 2 με 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Τουρκία προκάλεσε αρχικά ανησυχία για το κατά πόσο θα μπορέσει φιλοξενήσει η Κωνσταντινούπολη τη διοργάνωση καθώς το πλήγμα είναι τεράστιο.

 

Παρά τον αρχικό προβληματισμό, τελικά πάρθηκε η απόφαση να μην ματαιωθεί η διοργάνωση, όμως η Ευρωπαϊκό Ομοσπονδία θέλησε μέσα από αυτούς τους αγώνες να βοηθήσει την Τουρκία και τους πληγέντες από το σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Με μήνυμα που απευθύνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ντομπρόμιρ Καραμαρίνοφ τονίζει ότι η Ομοσπονδία θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων, ενώ προανήγγειλε ότι για κάθε εισιτήριο που θα αγοραστεί, ένα ευρώ θα προσφέρετε στους σεισμόπληκτους.

Το μήνυμα του κ. Καραμαρίνοφ αναφέρει:

«Στις 6 Φεβρουαρίου 2023, η Τουρκία επλήγη από έναν καταστροφικό σεισμό. Η διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος σε μια εποχή όπως αυτή δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ωστόσο, παρά αυτή την τεράστια τραγωδία, η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή «Κωνσταντινούπολη 2023» έδειξε τη δέσμευσή της και την ετοιμότητά της να συνεχίσει τις προετοιμασίες της για την εκδήλωση παρά την απίστευτα δύσκολη περίοδο.

Αυτές οι προετοιμασίες προχωρούν όπως είχε προγραμματιστεί και συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε με την Τουρκική Αθλητική Ομοσπονδία, την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή και τις αρμόδιες αρχές και παρέχουμε κάθε βοήθεια και υποστήριξη όπως απαιτείται.

Ωστόσο, αυτό το Πρωτάθλημα δε θα είναι το ίδιο με όσα προηγήθηκαν.

Όλοι θρηνούμε με τους Τούρκους φίλους μας και θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στις ζωές που χάθηκαν και σε όλους τους πληγέντες από τον σεισμό, καθώς και να δείξουμε την εκτίμησή μας στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια των αθλητών και στον ίδιο τον αγώνα, παράλληλα με την παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον λαό της Τουρκίας.

Κατά συνέπεια, οι συνήθεις εορταστικές παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα μειωθούν στο ελάχιστο φέτος, ενώ η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα δωρίσει 1 € για κάθε εισιτήριο που έχει πουληθεί ή θα πουληθεί».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας καλεί όλους τους φίλους του στίβου να μοιραστούν βίντεο συμπαράστασης στους πληγέντες της Τουρκίας στέλνοντάς τα στο [email protected].