Το πρόγραμμα του διασυλλογικού ανδρών-γυναικών σε Ηράκλειο και Χανιά

 Runbeat Team   14:31 13-05-2021  

Το πρόγραμμα του διασυλλογικού ανδρών-γυναικών σε Ηράκλειο και Χανιά


Με το Διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών συνεχίζεται το σαββατοκύριακο η δράση στην Κρήτη. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Διασυλλογικό θα είναι μοιρασμένο σε δύο ομίλους. Ο ένας θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο Στάδιο Ελευθερίας με τη συμμετοχή αθλητών-αθλητριών από το Ηράκλειο και το Λασίθι και ο άλλος στο Ε.Α.Κ. Χανίων «Έλενας Βενιζέλου» με συμμετοχές από Χανιά και Ρέθυμνο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και των Ε.Α.Κ. Ηρακλείου και Χανίων.

 

Οι διασυλλογικοί αγώνες αποτελούν κριτήριο για πρόκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα, τα οποία στη συνέχεια αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τις διεθνείς διοργανώσεις του 2021.

Για τη συμμετοχή τους οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να παρουσιάσουν απαραίτητα άμεσο τεστ αντιγόνου (RapidAndigenTest, Rat) του κορωνοϊούSARS-Cov-2 την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα ή Μοριακό έλεγχο (ΡΤ-PCR) 24-48 ώρες πριν την ημέρα αγώνα.

Εάν την περίοδο διεξαγωγής των αγώνων έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκότερες συνθήκες σχετικά με την πρόληψη του COVID - 19, τότε θα γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές στηδιεξαγωγή των αγώνων.

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες-γυναίκες γεννημένοι από το 1998 και μεγαλύτεροι–ρες, Κ23 (1999 – 2001), Κ20 (2002 – 2003), Κ18 (2004 – 2005).

Επίσης πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών», σε σωματεία – μέλη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης

Για να μειωθούν οι μετακινήσεις και τα έξοδα μετακίνησης τωνσωματείων, οι αθλητές – αθλήτριες που διαμένουν σε διαφορετική πόλη από την έδρα του σωματείου τους θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στον πλησιέστερο όμιλο με τον αποδεδειγμένο τόπο διαμονής τους και μετά από αίτημα του σωματείου τους προς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Με τον τρόπο αυτό ο Γιάννης Νυφαντόπουλος που κάνει προετοιμασία στο Ηράκλειο θα αγωνιστεί για λογαριασμό του Ελ. Βενιζέλου στο Ηράκλειο.

 Σε κάθε περίπτωση οι αθλητές – αθλήτριες δηλώνουν συμμετοχή και αγωνίζονται σε ΕΝΑ μόνο όμιλο.

Τα σωματείαέχουν δικαίωμα νασυμμετέχουν, με απεριόριστοαριθμό αθλητών - τριών σεκάθε αγώνισμα καιμε μία ομάδα σεκάθε σκυταλοδρομία.

Στους διασυλλογικούς αγώνες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών – τριών από άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.

 

Στους άνδρες θα διεξαχθούν τα εξής αγωνίσματα: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. - 1.500μ. - 5.000μ. - 3.000μ. με Φυσικά Εμπόδια – 110μ. με Εμπόδια -400μ. με Εμπόδια -4Χ100μ. - 4X400μ. - Άλμα σε Ύψος - Άλμα Επί Κοντώ - Άλμα σε Μήκος - Άλμα Τριπλούν – Σφαιροβολία - Δισκοβολία – Σφυροβολία – Ακοντισμός - 10.000μ. βάδην.

Στις γυναίκες θα πραγματοποιηθούν τα εξής αγωνίσματα: 100μ. – 200μ. – 400μ. - 800μ. - 1.500μ. – 5.000μ – 3.000μ. με Φυσικά Εμπόδια - 100μ. με Εμπόδια – 400μ. με Εμπόδια - 4Χ100μ. - 4Χ400μ., Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν, Σφαιροβολία - Δισκοβολία -Σφυροβολία – Ακοντισμός, 10.000μ. βάδην.

Κάθε αθλητής σε επίπεδο ανδρών-γυναικών και Κ23 έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε δύο αγωνίσματα και μία σκυταλοδρομία ή σε δύο σκυταλοδρομίες και ένα αγώνισμα.

Όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη κανένας αθλητής-τρια και για κανέναν λόγο δε θα αγωνιστεί εάν δεν παραδώσει την ώρα των αγώνων (στην αίθουσα κλήσης και στον υπεύθυνο κριτή του αγωνίσματος) το δελτίο του και την κάρτα υγείας αθλητή θεωρημένη από ιατρό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Έξοδα μετακίνησης στους διασυλλογικούς αγώνες 2021 δε θα δοθούν αφού, αφ’ ενός μεν λόγω του διπλασιασμού του αριθμού των ομίλων έχουν μειωθεί σημαντικά οι μετακινήσεις των σωματείων, αφ’ ετέρου δε οι διαθέσιμοι πόροι της ομοσπονδίας μας θα διατεθούν για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη εξόδων μετακίνησης των σωματείων στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Στο πλαίσιο πρόληψης της διάδοσης του COVID – 19 οι απονομές των επάθλων θα γίνονται σύμφωνα με τα παρακάτω:

Τα προβλεπόμενα μετάλλια και διπλώματα, οι νικητές – τριες των αγωνισμάτων θα τα παραλαμβάνουν μόνοι τους από την αίθουσα κλήσης των αγώνων.

Δεν θα γίνεται τελετή απονομής επάθλων.

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί στίβου 2020 – 2021, και το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από τον Ε.Ο.Δ.Υ, σχετικά με τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων στίβου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε Ηράκλειο και Χανιά: