Τόκιο 2020: Οξάνα Τσουσοβίτινα, το τέλος ενός θρύλου

 Runbeat Team   13:41 26-07-2021  

Τόκιο 2020: Οξάνα Τσουσοβίτινα, το τέλος ενός θρύλου


Σήμερα, ο κόσμος της γυμναστικής αποχαιρετάει έναν ζωντανό θρύλο. Αφού ολοκλήρωσε τα υψηλού επιπέδου άλματά της, η σαρανταεξάχρονη Οξάνα Τσουσοβίτινα γύρισε στην κάμερα και είπε "μπολσόι σπασίμπα" στα ρωσικά και "bye bye" στα αγγλικά, ενώ όλοι οι αθλητές, προπονητές και επίσημοι που βρίσκονταν στην αρένα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Με δάκρυα στα μάτια, η θρυλική αθλήτρια ανέβηκε στο πόντιουμ και υποκλίθησε μπροστά στις άδειες κερκίδες. Και κάπως έτσι, με μια υπόκλιση κι ένα "bye bye" τελειώνει μία συναρπαστική καριέρα 29 ετών. Μία καριέρα που ξεκίνησε το 1990 υπό τη σημαία της σοβιετικής ένωσης, συνεχίστηκε με τα χρώματα της Γερμανίας και τελειώνει με το εθνόσημο του Ουζμπεκιστάν.

 

Μια κεριέρα που πέρασε από τη Βαρκελόνη, την ΑΤλάντα, το Σύδνευ, την Αθήνα, το Πεκίνο, το Λονδίνο, το Ρίο και το Τόκυο, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ για Ολυμπιακές συμμετοχές στην ενόργανη γυμναστική. Μια καριέρα που μας έδειξε ότι η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός και ότι ούτε τα χρόνια, ούτε η μητρότητα, ούτε η έλλειψη υποδομών μπορούν να σταματήσουν έναν αθλητή με τόσο πάθος και τόσο ταλέντο.

Η συνταξιοδότηση της Τσουσοβιτίνα αποτελεί το τέλος μιας εποχής. Πολλοί από μας δεν ξέρουμε καν πως είναι η ενόργανη χωρίς αυτήν κι ιδανικά, θα προτιμούσαμε να μην μαθαίναμε ποτέ. Αποχαιρετώντας την, μπορούμε μόνο να την ευχαριστήσουμε που έγραψε ιστορία μπροστά στα μάτια μας, που μας έδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και που μας κράτησε συντροφιά για τα τελευταία τριάντα χρόνια.

 

Πηγή: gymnast.gr