Τον Ιούνιο θα κάνει ντεμπούτο στον ανοικτό στίβο η Femke Bol

 Runbeat Team   12:33 09-03-2023  

Τον Ιούνιο θα κάνει ντεμπούτο στον ανοικτό στίβο η Femke Bol


Το ενδιαφέρον τους στον ανοικτό στίβο στρέφουν πλέον οι κορυφαίοι αθλητές και οι κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου καθώς η χειμερινή σεζόν οδεύει προς το φινάλε της.

Η αθλήτρια που έκανε αισθητή την παρουσία της στον κλειστό στίβο ήταν η Femke Bol, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 400μ., ήταν κυρίαρχος στο αγώνισμα, κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης πριν λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και πλέον κάνει αντίστοιχα όνειρα και για τον ανοικτό στίβο.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Bol σημείωσε χρόνο 49.26 στο ολλανδικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Άπελντορν τον περασμένο μήνα καταρρίπτοντας το σχεδόν 41 ετών παγκόσμιο ρεκόρ σε κλειστό στίβο που ήταν 49.59.

Η Ολλανδή πρωταθλήτρια στρέφει το βλέμμα της στη θερινή σεζόν και ήδη έκανε γνωστό ότι θα λάβει μέρος στους Αγώνες FBK, μια «χρυσή» διοργάνωση του World Athletics Continental Tour, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Χένγκελο της Ολλανδίας στις 4 Ιουνίου.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένηπου θα είμαι στους Αγώνες FBK και φέτος», είπε η Bol και πρόσθεσε:  «Αυτή τη φορά δε θα τρέξω στα 400μ. εμπ., αλλά 400μ. και ανυπομονώ να το κάνω μπροστά στο ολλανδικό κοινό».

Παρούσα στη διοργάνωση θα είναι και η Lieke Klaver, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα 200 μέτρα.

Η επίσης Ολλανδή πρωταθλήτρια ήταν 4η στον κόσμο στα 400μ. πέρυσι, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο φέτος στην Κωνσταντινούπολη τερματίζοντας πίσω από την Bol, ενώ οι δύο τους έτρεξαν μαζί στην ομάδα 4Χ400μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Οι Αγώνες FBK είναι η όγδοη «χρυσή» συνάντηση του World Athletics Continental Tour, ενώ το αναλυτικό καλεντάρι μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.